ENG-TR//Healing of Nature and the Beachside///Doğanın ve Sahil Kenarının Şifası
Sometimes we want to walk forever and get lost without any responsibility and time limit. Don't you want to just walk on a road that has no end as your soul wants and be alone with yourself, without being accountable to anyone? The only obstacle that will stop you on this path will be your tiredness and thirst. Going on such a path may make you happy.
Selam Arkadaşlar,
Bazen hiç bir sorumluluk gütmeden zaman kısıtlaması da olmadan sonsuzluğa kadar yürümek ve kaybolmak isteriz. Kimseye hesap vermeden, ruhunuzun istediği kadar sonu olmayan bir yolda sadece yürümek ve kendinizle baş başa kalmak istemez misiniz? Bu yolda seni durduracak olan tek engel yorgunluğunuz ve susuzluğunuz olacaktır. Böyle bir yola çıkmak belki de sizi mutlu edecektir.
Let's open up a little bit the way we entered. Spring is knocking on our door with all its beauties. The sun warms our body. Our energy is rising. It's time to move towards nature and the coastline. We all feel the longing for nature inside us when we are very depressed. We would love to walk among the fragrant trees and flowers, in the clean air and lie on the ground. Or we prefer to walk along the beach by the sea, hearing the sound of the sea and the wind caressing our body. Imagine how your body is having fun when you lie down on the warm sand at the beach and put your back to the sun. This walk and rest both bring us to ourselves and enable us to be in the mind.
Bu girdiğimiz yolu biraz açalım. Bahar, tüm güzellikleri ile kapımızı çalıyor. Güneş bedenimizi ısıtıyor. Enerjimiz yükseliyor. Doğaya ve sahil kenarlarına doğru hareket etme zamanı geldi. Hepimiz çok bunaldığımız zamanlarda doğanın özlemini içimizde hissederiz. Mis gibi kokan ağaçların , çiçeklerin arasında, tertemiz havada yürüyüp, toprağa yatmayı çok isteriz. Ya da deniz kenarında sahil boyunca denizin sesini duyarak ve rüzgarın bedenimizi okşayarak yürümeyi de tercih ederiz. Plaj da kumun sıcacık üstüne yatıp, sırtınızı güneşe verdiğiniz de vücudunuzun nasıl eğlendiğini düşünün. Bu yürüyüş ve dinlenme bizleri hem kendimize getiriyor, hem de zihinde olmamızı sağlıyor.
We all know very well that the seas are good for our body and mood. I can say that walking by the seaside, being together with our loved ones and sipping our coffee against the sea with the warm weather, especially after a long winter season, purifies us from all negativities.
Denizlerimizin bedenimize ve ruh halimize iyi geldiğini artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Hele ki uzun süren bir kış mevsiminden sonra havaların ısınmasıyla deniz kenarında yürümek, sevdiklerimizle bir arada olmak ve denize karşı kahvemizi yudumlamak bizi tüm olumsuzluklardan arındırıyor, diyebilirim.
Negative ion density is high in the most calm and relaxing places of our world. When we look at the negative ion density in nature,
50,000 (-) ion cm3 at the foot of the waterfall
8,000(-)ion cm3 in the mountains
We see that there are 4.000 (-) ion cm3 on the sea coasts. Source
Dünyamızın en sakin ve dinlendirici yerlerinde negatif iyon yoğunluğu fazladır. Doğadaki negatif iyon yoğunluğuna baktığımızda,
Şelale eteklerinde 50.000 (-) iyon cm3
Dağlarda 8.000(-)iyon cm3
Deniz kıyılarında 4.000 (-) iyon cm3 olduğunu görüyoruz. Kaynak
Many of us now live in the city. We have to get away from the city to walk. While nature has presented all its beauty to all of us, we humans do not want to see these beauties for some reason. What can you lose by walking in a clean, oxygen-rich nature to relieve the tension, fatigue and stress on you? On the contrary, it gives a lot.
Şimdilerde bir çoğumuz şehirde yaşıyor. Yürümek için şehir dışından uzaklaşmak zorunda kalıyoruz. Doğa tüm güzelliğini hepimize sunmuşken, biz insanlar bu güzellikleri nedense görmek istemiyoruz. Üzerinizdeki gerginliği, yorgunluğu ve stresi atmak için, temiz oksijeni bol bir doğada yürümek sizlere ne kaybettirebilir ki? Aksine çok şey kazandırır.
I think one way to know ourselves is to watch our nature. Think of a tree, as years go by, its branches will grow longer and its leaves will begin to grow more lush. When the time comes, the tree will need to be pruned for better growth and elongation. Aren't we humans too? Over time, we accept that our own actions are wrong and change ourselves. We disable some of our bad habits. We can lose. We may be disappointed. But we should know that we will achieve success by making an effort again without giving up, just like the cut branches of a tree grow again, by holding on to life upright.
Kendimizi tanımanın bir yolu da doğamızı izlemek olduğunu düşünüyorum. Bir ağaç düşünün yıllar geçtikçe dalları uzayacak ve yaprakları daha gür çıkmaya başlayacak. Zamanı geldiğinde ağacın daha iyi büyümesi ve uzaması için budanması gerekecek. Biz insanoğlu da öyle değil miyiz? Zamanla kendi davranışlarımızın yanlış olduğunu kabul edip, kendimizi değiştiriyoruz. Bazı kötü alışkanlıklarımızı devre dışı bırakıyoruz. Kaybedebiliriz. Hayal kırıklığına uğrayabiliriz. Ama yılmadan pes etmeden yeniden çaba sarf ederek, tıpkı ağacın kesilen dallarının yeniden uzaması gibi, hayata dimdik tutunarak, başarıyı yakalayacağımızı bilmeliyiz.
Today, we talked about how nature and the beach are good for us people, both mentally and physically. Thank you in advance for taking the time to read my article. See you again in my next article, stay with love and health, my friends...
Bugün, doğanın ve sahilin biz insanlara hem ruhsal hem de bedensel olarak nasıl iyi geldiğini konuştuk. Yazımı vakit ayırıp okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim. Bir sonraki yazımda tekrar görüşmek üzere, Sevgiyle ve Sağlıcakla kalın dostlarım...