تکامل ژنوم انسان

parsik(62)
Published in
#science
Words
150
Reading
1 min
Listen
Play
9y

ژنوم انسان متشکل از ۳ میلیارد جفت باز است. اکثر ژنوم ما از «DNA بی‌مصرف» تشکیل شده است که حاوی هیچگونه ژنی نیست و عملاً در تکامل هیچ تغییری نکرده است. این DNA بی‌مصرف به آهستگی با نرخ معینی جهش می‌کند (تقریباً ۱ درصد آن در طول چهار میلیون سال تغییر می‌کند.) از آنجا که ما به میزان ۱٫۵ درصد در DNA خود با شمپانزه‌ها تفاوت داریم، این بدان معنا است که ما احتمالاً حدود شش میلیون سال قبل از شمپانزه‌ها جدا شده‌ایم.

دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که اگر یک برنامه‌ی کامپیوتری بنویسند که مشخص کند اکثر این تغییرات تسریع شده در کجای ژنوم ما قرار دارند، خواهد توانست دقیقاً ژن‌هایی را جدا کند که منجر به ایجاد هومو ساپینس شده‌اند.

با این کار، مناطقی از DNA شناسایی شده است که در آنها تغییرات تسریع شده روی داده است که در ارتباط مستقیم با تکامل گونه‌ی ما قرار دارد.

تکامل ژنوم انسان | Ecency