نکاتی درباره‌ی اسباب‌بازی‌های کودکان

یکی از نکات مهم در رشد و تکامل کودکان استفاده از اسباب‌بازی‌ها می‌باشد. مطمئناً بسیاری از والدین برای انتخاب اسباب‌بازی مناسب برای کودکشان دغدغه‌هایی دارند. هر چند شرکت‌های تولید کننده‌ی اسباب‌بازی سعی می‌کنند محصولاتی را وارد بازار کنند که از ایمنی کافی برخوردار باشند، اما نمی‌توانند در استفاده‌ی نادرست از آنها به‌وسیله‌ی کودکان دخالتی داشته باشند، و نیز به‌تنهایی نمی‌توانند به‌طور کامل مانع آسیب رسیدن به کودکان شوند و دقت والدین در این زمینه ضرورت دارد.

سالانه تعداد بسیار زیادی از اطفال به علت آسیب‌های ناشی از اسباب‌بازی به مراکز اورژانس بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند که این تعداد بیشتر مربوط به کودکان زیر ۵ سال می‌باشد. بهتر است والدین هنگام خرید اسباب‌بازی راهنمایی‌های ایمنی مربوطه را همیشه به خاطر داشته باشند.

toys
Image source: maxpixel.net

تمام اسباب‌بازی‌ها را با توجه به سن کودک و توانایی او انتخاب کنید و حتماً راهنمای کارخانه را نیز در مورد اسباب‌بازی مطالعه کنید.

از آنجایی که جغجغه جزو اولین انتخاب کودک است، باید سعی شود که از جغجغه‌های با قطر کمتر از ۴ سانتی‌متر استفاده نشود، چون که کودک آنها را به راحتی وارد دهان خود می‌کند و ممکن است باعث خفگی او شود.

اسباب‌بازی‌ها باید از مواد محکمی ساخته شده باشد که در صورت پرتاب کردن یا ایجاد ضربه شکسته نشود. در مورد استفاده از اسباب‌بازی‌ها باید به دقت شود که اجزایی از اسباب‌بازی قابل جدا شدن نباشد. مثلاً در مورد عروسک‌ها ممکن است که چشم یا بینی آنها قابل جدا شدن باشد و به دلیل کوچک بودن این اجزا، به راحتی توسط کودک قابل بلع می‌باشند. بنابراین، بهتر است مرتب از این نظر کنترل انجام شود.

اسباب‌بازی‌های که آهن‌ربا دارند، به‌خصوص برای کودکان خردسال خطرناک هستند، به طوری که اگر بیش از یک آهن‌ربا توسط کودک بلعیده شود، می‌تواند به علت اتصال به یکدیگر در دستگاه گوارش باعث انسداد یا پارگی روده و یا حتی مرگ شود. بنابراین، این نوع اسباب‌بازی‌ها را به‌خصوص باید از دسترس بچه‌های زیر شش ماه خارج کرد.

اسباب‌بازی‌هایی که دارای اجزای کوچک هستند و برای کودکان بزرگ‌تر خریداری کرده‌اید، باید در محل قرار دهید که دور از دسترس کودکان کوچک‌تر باشد. به‌خصوص، این اسباب‌بازی‌ها ممکن است حاوی قطعات کوچک باشند.

به کودکان خردسال اجازه‌ی استفاده از بادکنک ندهید، چرا که ممکن است هنگام باد کردن با دهان آن را ببلعند یا اینکه اگر بادکنک ترکیده باشد، تکه‌هایی از آن ممکن است توسط کودکان خردسال خورده شود. بنابراین باید از دسترس کودک دور نگه داشته شود.

از آنجا که خطر سوختگی و شوک الکتریکی در مورد استفاده از اسباب‌بازی‌هایی که نیاز به مصرف برق دارند، وجود دارد، هرگز نباید به کودکان زیر ۱۰ سال اجازه‌ی استفاده از این اسباب‌بازی‌ها را داد. به جای آن می‌توان از اسباب‌بازی‌هایی که به‌وسیله‌ی باتری کار می‌کنند، استفاده کرد.

اسباب‌بازی‌هایی که دارای فنر، گیره، یا لولا می‌باشند، ممکن است باعث گیر افتادن انگشتان، مو، یا لباس بچه شوند. بنابراین نباید برای کودکان خردسال از این اسباب‌بازی‌ها استفاده شود.

باید دقت شود که اسباب‌بازی کودک فاقد نقاط تیز و برنده باشد. از خرید اسباب‌بازی‌هایی که دارای قطعات شیشه‌ای یا پلاستیکی سخت هستند، باید خودداری شود، چرا که احتمال شکستن اسباب‌بازی و آسیب به کودک وجود دارد.

اسباب‌بازی‌هایی که صداهای ناهنجار ایجاد می‌کنند، از آنجا که ممکن است باعث آسیب شنوایی کودک و دیگران شوند، نباید مورد استفاده قرار گیرند. هنگام خرید اسباب‌بازی باید دقت شود که اسباب‌بازی‌هایی که شیئی را پرتاب می‌کنند، خریداری نشوند، زیرا می‌تواند به راحتی به چشم کودک اصابت کرده و چشم او را دچار آسیب و حتی نابینایی کنند.

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
Join the conversation now
Logo
Center