درمان سوء جذب در کودکان

وقتی کودکی گرفتار سوء تغذیه می‌شود، باید علل آن بررسی شود. سوءجذب دقیقا یکی از علل احتمالی سوءتغذیه محسوب می‌شود. سوء‌تغذیه ممکن است به علت عدم دریافت انواع مواد غذایی کافی یا به علت مشکلی در هضم غذا باشد که مانع هضم و جذب غذا به بدن فرد می‌شود. حتی ممکن است کودکی دچار هر دوی این علل به درجات مختلف باشد.

قبل از تصمیم به درمان، پزشک باید ابتدا علت سوء تغذیه را مشخص کند. این موضوع را می‌توان با یک یا چند روش مشخص کرد. ممکن است از شما خواسته شود که نوع و مقدار غذایی را که کودک می‌خورد، مشخص کنید ‌

malabsorption treatment
Image source: artesanias-minerales.com

پزشک ممکن است، توانایی هضم و جذب مواد غذایی خاص را مورد آزمایش قرار دهد. مثلا ممکن است به کودک محلول قند شیر یا لاکتوز بخورانند و بعد مقدار هیدروژنی که از راه تنفس دفع می‌کند، را اندازه بگیرند. این آزمایش را هیدروژن لاکتوز تست تنفسی می‌نامند.

پزشک ممکن است جمع آوری و تجزیه نمونه‌هایی از مدفوع را از آزمایشگاه درخواست کند.در افراد سالم فقط مقدار کمی از چربی خورده شده در هر روز از طریق مدفوع دفع می‌شود، چنانچه مقدار چربی در نمونه مدفوع داده شده، خیلی زیاد باشد، نشانه وجود سوء جذب خواهد بود.

جمع آوری عرق پوست بدن که آن را تست عرق می‌‌نامند، برای تشخیص بیماری فیبروز کیستیک یا بیماری‌های مشابه می‌تواند کمک کننده باشد. در این بیماری تولید عرق حالت غیر طبیعی دارد و بدن آنزیم‌های مشخصی را که برای هضم مناسب غذا لازم است را به مقدار کافی ندارد.

در بعضی موارد پزشک ممکن است کودک را برای گرفتن نمونه‌ای از دیواره‌ی روده باریک یا همان بیوپسی روده به متخصص گوارش معرفی کند. نمونه‌های به دست آمده را برای بررسی پاتولوژی به آزمایشگاه ارسال می‌نمایند تا علل درگیری روده از قبیل، عفونت، تورم، یا سایر صدمات وارد به روده را مشخص کنند.

در مواردی که کودک بدحال می‌باشد، لازم می‌شود پس از ارزیابی و بررسی‌های لازم کودک را برای دادن تغذیه اختصاصی در بیمارستان بستری کنند.

به طور معمول قبل از شروع هر هر اقدام درمانی باید آزمایش‌های لازم انجام شود، که اطمینان از اینکه مشکل کودک سوء جذب است، حاصل شود.

در صورتی که علت آن عفونت باشد، درمان معمولاً با استفاده از آنتی‌بیوتیک مناسب انجام می‌شود. اگر سوء جذب ناشی از فعالیت بیش از حد روده‌ها و عبور سریع مواد غذایی باشد که فرصت کافی برای هضم و جذب غذا را ندهد، داروهای خاصی برای کنترل این مشکل تجویز می‌شود.

گاهی اوقات هیچ علت خاصی برای سوء جذب پیدا نمی‌شود، بنابراین باید رژیم غذایی را تغییر داد و نوع غذا و یا در کودکانی که از شیر خشک مصرف می‌کنند، شیرخشک را طوری انتخاب کرد که به راحتی تحمل شده و جذب بهتری داشته باشد.

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
Join the conversation now
Logo
Center