Istanbulun sıcağına ucuz bir çözüm...
Geçen evimin oradaki bir dükkana girip vantilatör fiyatı sordum; 140 TL dedi. Abi o kadar pahalımı bu aletler. Tabi almadım. Internette 70-80 tl alabilecegimi gorunce hele iyiki almadim dedim. Sonuç olarak şimdilik internetten alışveriş yapamam. Sebebi ise kargo saatleri süresince evde olamam ile alakalı. Neyse bu hikaye önemli değil.
Bende çıktım Çapa-Şehremini etrafındaki japon pazarı klasmanındaki dükkanları gezdim. 20 dk içinde masa için usbden enerji alan bir vantilatörcük buldum. Çok kalıteli değil ama benim işimi görür. Ayrıca biraz daha fazla akım verirsem daha hızlı çalışır ama ben işimi görecek şekile çevireceğim için sorun yok.
Maalesef elimde malzeme olmaması sebebiyle ancak bu kadar uğraşabildim. Tırnak törpüsü ile vidaları söktüm. Bir bıcak yardımı ile kendi kutusunu kestim. Birde 1 tane 5 lt su bidonunun dibini kestim. Sonuç olarak ortaya bu çıktı. Yanılmıyorsam buna saddam klimasi deniyor :D
Kaba 8-10 tane buz koyuyorum. Bu yaklaşık 2 saat soğukluğunu kaybediyor. Vantilatör normal havayı soğuk su ve buz üzerinden geçiriyor ve ortaya sizi 30 dk içinde üşütecek bir ürün ortaya çıkarmasını sağlıyor.
Belki trabzona gittiğimde birkaç alet getirebilirim. Hatta arduino ile oda sıcaklığını ölçerek otamatik çalıştıracak bir sistem dahi kurabilirim. Birde karton kutu yerine daha iyi bir dış kap bulabilirim. Böyle makerlıklar ile uğraşmak hoşuma gidiyor.
Önerileriniz ve yorumlarınız almak isterim. :)