Minister de Jonge: "Als mensen niet luisteren, komen er heropvoedingskampen."

De maat is vol als het aan Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge ligt. Het feestje bij Hilversum was voor hem de druppel. Daar vierden wel driehonderd jongeren afgelopen weekeinde een illegaal dansfeest. "Mogelijk zijn nu tot wel drieduizend mensen besmet geraakt door het wanstaltelijke gedrag van ongehoorzame jongeren," aldus de premier.

In een spoedberaad met het Kabinet stelde De Jonge voor de mogelijkheid op heropvoedingskampen te overwegen. "We zitten nu al diep in de tweede golf van deze vreselijke #coronaziekte. Maar Nederlandse lijken maar niet te willen luisteren. Het dringt allemaal niet goed door. Dan moeten we drastischere maatregelen doordrukken: heropvoedingskampen voor wie niet wil luisteren."

Volgens een woordvoerder van de regering zouden zulke heropvoedingskampen in de oude barakken van bijvoorbeeld Kamp Vugt geplaatst kunnen worden. Daar zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog veel Joden vergast. "Hopelijk brengt uitgerekend die plek mensen op andere gedachten."

De Kamer beraad zich maandagochtend over een wetsvoorstel om overtreders van de coronaregels linea recta naar de kampen te sturen.

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
102 Comments