Bitcoin wallet aanmaken

Bitcoin wallet aanmaken? Om bitcoins te ontvangen of te versturen heb je een zogenaamde bitcoin wallet nodig. In een bitcoin wallet bevinden zich meerdere bitcoin adressen. Een bitcoin adres kun je vergelijken met een zichtrekening maar in een bitcoin wallet kun je zoveel adressen aanmaken als je wilt. Onderstaand stappenplan helpt je met het aanmaken van een Copay bitcoin wallet. Zorg ervoor dat je computer veilig is, we hebben hiervoor een apart artikel geschreven. Ben je van plan om veel te investeren in bitcoin? Dan raden wij je aan om een hardware wallet te kopen.

Bitcoin wallet maken

De meest makkelijke manier om met bitcoin te beginnen is het downloaden van een software wallet. Dit is een programma op de computer of een app voor je GSM. De Copay wallet van het bedrijf BitPay is een innovatief en snelle bitcoin portemonnee die beschikbaar is voor Windows, macOS, Android en iOS. Hieronder de download knoppen voor de computer.

Na het downloaden en installeren van de portemonnee zal er gevraagd worden om eerst een backup te maken van twaalf woorden. Deze woorden vormen de zogenaamde recovery seed en kunnen het beste worden opgeschreven op een stuk papier en dient veilig en offline te worden opgeborgen. Deel deze woorden absoluut niet met andere personen. De twaalf woorden geven je toegang tot jouw bitcoins in een noodsituatie, bijvoorbeeld als je computer crasht of als je jouw wachtwoord niet meer weet.

Bitcoin adres vinden

Een bitcoin adres is onderdeel van een wallet. In de wallet beheer je publieke bitcoin adressen waar je bitcoins op kunt ontvangen, een bitcoin adres is te vergelijken met een zichtrekening. Een bitcoin wallet is te vergelijken met een PayPal account of een bankieren app. Het verschil is dat je bij een bitcoin wallet zelf verantwoordelijk bent. Om een bitcoin adres te krijgen is het dus noodzakelijk om gratis een bitcoin wallet te downloaden of een veilige hardware wallet te kopen.

Verschillende bitcoin wallets

Er zijn verschillende soorten bitcoin wallets met hun eigen voor- en nadelen. Er zijn vier duidelijke soorten te onderscheiden, namelijk: online wallets, software wallets, hardware wallets en web wallets. In de tabel hieronder een kort overzicht:

Soort wallet Veilig Private key in eigen bezit Voorbeeld wallets
Online wallet Nee Nee (nadeel) Coinbase
Web wallet Nee Ja (voordeel) Blockchain
Hardware wallet Ja Ja (voordeel) Ledger
Software wallet Redelijk Ja (voordeel) CopayOnline wallets
Er zijn meerdere online wallets zoals die van Coinbase en Bitmymoney. Het voordeel is dat online wallets erg makkelijk in gebruik zijn en ze erg veel weghebben van een PayPal of Neteller account. Het nadeel is dat de zogenaamde private key, ofwel de sleutel om bitcoins te versturen bij de website ligt. In het verleden zijn veel websites beroofd en raakten de gebruikers al hun bitcoins kwijt.
Web wallets
Deze wallets hebben veel weg van de online wallets. Bij een web wallet is het mogelijk om snel in te loggen, echter ligt de private key bij de gebruiker. De gebruiker is dus zelf verantwoordelijk voor zijn portemonnee. De websites blockchain.info en BitGo bieden beide een web wallet aan.

Hardware wallets
Wie niet wilt dat zijn of haar bitcoins zo maar gesloten worden kiest voor een hardware wallet. Ze zijn gebruiksvriendelijk en hebben veel weg van een Belfius kaartlezer of Digipass. Hardware wallets zijn extreem veilig en relatief goedkoop. De Ledger Nano S wallet is veilig en makkelijk te gebruiken. Sinds kort biedt bitcoinbedrijf BTC Direct ook workshops aan waarbij je een hardware wallet krijgt.

Software wallets
Een software wallet is een programma of app op de computer of GSM. In de meeste gevallen is de software gebruiksvriendelijk en makkelijk te begrijpen. De Copay wallet van BitPay is hier een goed voorbeeld van en een erg mooie wallet voor macOS – voor Windows is vooral Electrum erg populair.

Source: http://bitcoinbelgie.be

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
Join the conversation now
Logo
Center