This content got low rating by people.

Beykoz Mecidiye Kasrı

Beykoz Mecidiye Kasrı, Beylerbeyi ve Dolmabahçe Sarayından önce yaptırılmıştır ve Osmanlı Devrinden günümüze ulaşmıştır.

Anadolu yakasında, Beykoz'da, Hünkar İskelesindedir.

Beykoz Mecidiye Kasrı, Boğaziçi'nde inşa edilmiş ilk kagir üsluplu yapıdır. Mimari özelliğiyle sanat değeri önemlidir.

Beykoz Mecidiye Kasrı, Sultan Abdülmecid için, Mısır Valisi Ali Paşa'nın isteğiyle 1845 senesinde yapılmaya başlanmış ve Paşanın vefatı sebebiyle, 1854 senesinde oğlu Said Paşa tarafından tamamlanmıştır.

Sultan Abdülmecid adına yapıldığı için Mecidiye Kasrı da denilen bina, denizden başlayıp, set şeklinde yükselen peyzajıyla, koruparkın zirvesindedir. İnşa edildiği ilk zamanlar Sultan burayı, biniş kasrı olarak ve yabancı devlet adamlarını ağırlamak amacıyla kullanmıştır.

Beykoz Mecidiye Kasrı, Osmanlı geleneğindeki serdab köşklerinin en önemli temsilcisidir. Cephe kaplaması, yerli beyaz mermer ve İtalya'dan getirilen taşlarla yapılmıştır.


Yarı kagir ve iki katli bina neoklasik tarzla inşa edilmiştir. Kasırda, Sultan 2. Abdülhamid'in fotoğrafları, Hereke kumaşı perde ve döşemeler, büyük kristal şamdanlar ve varaklı mobilya takımları bulunmaktadır.

Beykoz Mecidiye Kasrında, padişah memuru odaları, dağ hamamı, güvercinlik, kümes, limonluk, su deposu, geçmişte inşa edilse de günümüze kadar ulaşmamıştır.

Kaynak : https://gezilmesigerekenyerler.com/istanbul/beykoz-kasri-nerede-nasil-gidilir-ucretler-istanbul.html

https://gezilmesigerekenyerler.com/istanbul/beykoz-kasri-nerede-nasil-gidilir-ucretler-istanbul.html

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
Join the conversation now