Bir ağa bağlanmada sorun yaşıyorsanız ve bağlantı sağlanmış görünse dahi internet kullanamıyorsanız Android Cihazlarda Manuel IP Verme yöntemi ile bu sorunu aşabilirsiniz. Ağa ya da herhangi bir Wi-Fi noktasına bağlandığınızda herhangi bir sorun yaşanmamasına rağmen internete bağlanamıyorsanız genelde cihazınızın IP alamaması bu duruma engel oluşturur. Bu anlarda Android Cihazlarda Manuel IP Verme aşamalarını uygulayarak siz de cihazınıza internet sağlayabilirsiniz.
Android Cihazlarda Manuel IP Nasıl Verilir?
Telefonunuz üzerinden Android Cihazlarda Manuel IP Verme işlemlerini yapmak adına ilk olarak Wi-Fi bağlantıların görüldüğü ekrana ulaşmanız gerekiyor. Burada hangi ağa bağlanmak istiyorsanız bu seçeneği üzerine dokunarak seçenekleri açmanız gerekir. Bu aşamanın ardından ise ekrana gelecek “Gelişmiş seçenekleri göster” seçeneği seçilmelidir.
Bu seçim sonrasında Proxy ve IP ayarlarının yer aldığı özel sekme açılacaktır. Buradan IP verme işlemlerine başlayabilirsiniz.
IP verme aşamasında teknik olarak kişilerin varsayılan ağ geçidinin ne olduğunu bilmesi gerekir. Çoğu modemde bu ayarlamalar 192.168.1.1 şeklinde olsa da Bazı Airties ve Zyxel modemlerde varsayılan ağ geçidi 192.168.2.1 olabilmektedir. Bu tür durumlarda ise ayarları 1.1. üzerinden değil 2.1 üzerinden yapmak gerekebilir. Eğer bu konuda yeterli teknik bilginiz yoksa modem ve varsayılan ağ geçici konusunda araştırma yapmanızı öneririm.
IP vermek adına cihazınıza belirli bir IP tanımlaması yapmanız gerekir. 192.168.1.10 ile 192.168.1.99 arasında bir sayı seçerek IP adresi bölümüne 192.168.1.x olarak bunu girebilirsiniz. 99’dan daha büyük IP’ler girmeniz söz konusu olsa da özellikle tek cihazın bağlandığı bir cihaz için bu önemsiz olacaktır. Sonrasında “Ağ önek uzunluğu” bölümün hiçbir şey yazmadan varsayılan ağ geçidine modeminize göre ağ geçidini yazman gerekiyor.
DNS bölümünde ise 8.8.8.8 ile 8.8.4.4’ü sırasıyla iki alana yazmanız yeterli. Yapacağınız bu ayarlamalarla birlikte IP tanımlama tamamlanacaktır.