community
"How cute it this!!!"

Lots of fun, trains for children and adults / Spousta zábavy, vláčky pro děti i dospělé

Jednou, na výletě v Brně jsem zabloudil do obchodního centra Olympia a zaujala mě informační cedule ohledně nějaké parkové dráhy. Podle popisu bylo otevřeno, tak jsem podlehl zvědavosti a vydal se směrem, kam mě informační cedule posílala. Jaké bylo moje překvapení, když jsem objevil malinké nádražíčko s modely vlaků, které byly dost velké na to, aby utáhly i cestující. Do té doby jsem nevěděl, že něco takového existuje.
Once, on a trip in Brno, I wandered into the Olympia shopping centre and was intrigued by an information sign about a park coaster. According to the description, it was open, so I gave in to my curiosity and headed in the direction where the information sign sent me. What was my surprise when I discovered a tiny station with model trains that were big enough to hold passengers. Until then, I hadn't known there was such a thing.

Takže teď se Vám pokusím sdělit nějaké informace o tomto projektu

Příběh Olympia Brno Park Railroad začal v roce 2009, kdy terénní úpravy a trasování kolejí daly základ tomuto jedinečnému projektu. Po dvou letech usilovné práce a dvou sezónách zkušebního provozu se v červnu 2012 konečně otevřely brány celého areálu včetně hlavního nádraží pro širokou veřejnost.

So now I will try to give you some information about this project

The story of Olympia Brno Park Railroad began in 2009, when landscaping and track alignment gave the basis for this unique project. After two years of hard work and two seasons of trial operation, the gates of the entire complex, including the main station, were finally opened to the general public in June 2012.

Takže tato atrakce je otevřena pouze o víkendu a o státních svátcích. Od začátku května do konce října od 10:00 do 18:00 hodin. Polední přestávka je od 12:30 do 13:30. V době přestávky je areál nádraží uzavřen. Pořadatelé provozují dráhu ve svém volném čase, takže v pracovní dny musí všichni do práce. O to úžasnější je jejich nadšení dělat něco pro děti. Pro vyplnění jejich volného času
So this attraction is only open on weekends and public holidays. From the beginning of May to the end of October from 10:00 to 18:00. Lunch break is from 12:30 to 13:30. The station area is closed during the break. The organizers run the ride in their spare time, so everyone has to work on weekdays. What makes it all the more amazing is their enthusiasm to do something for the kids. To fill their free time

Je úžasné, sledovat děti i rodiče, jak se baví a jak se jim to líbí. Děti jsou nadšené, mohou si na vláčky, když stojí v nádraží sáhnout. Je to pro ně perfektní zážitek. Nejlepší je, že se baví i rodiče. Skvělá příležitost na výlet pro celou rodinu.
It's amazing to watch the kids and parents having fun and enjoying it. The kids are so excited, they can touch the trains when they stand in the station. It's a perfect experience for them. The best part is that the parents are having fun too. A great opportunity for a trip for the whole family.

Na výběr je z několika typů vláčků. Celá trať měří asi 1,5km a jízda trvá asi 12 minut. Opravdu stojí za to, pokud máte s dětmi cestu do Brna, nebo bydlíte někde poblíž si tam o víkendu zajet.

Zajímavostí je, že celý projekt se obešel a obejde bez jakýchkoliv dotací, ať už evropských, nebo ze strany státu či města. Všechno je financováno ze soukromých zdrojů. I to je, myslím si velké plus. Ukazuje to, že když je vůle, tak se některé věci bez těchto prostředků obejdou.

There are several types of trains to choose from. The whole track is about 1.5km long and the ride takes about 12 minutes. It's really worth it if you have a trip to Brno with your kids or live somewhere nearby to go there on the weekend.

Interestingly, the entire project was and will be without any subsidies, whether European, state or municipal. I think that's a big plus. It shows that if there is a will, some things can be done without these funds.

Tímto dnešní prohlídka mého dalšího objevu, kam se vydat na výlet i s dětmi končí. Děkuji, že jste si můj příspěvek přečetli, jestli se Vám můj příspěvek líbil, nebo i když máte nějakou kritiku, budu rád za Vaše komentáře.

Přeloženo pomocí DeepL Translate

This concludes today's tour of my next discovery, where to go on a trip with the kids. Thank you for reading my post, if you liked my post or even if you have any criticism, I would be glad for your comments.

Translated by DeepL Translate

Lots of fun, trains for children and adults / Spousta zábavy, vláčky pro děti i dospělé

This is a cross post of @rostik924/lots-of-fun-trains-for by @hive-170068.

How cute it this!!!

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
Join the conversation now
Logo
Center