Kripto Paranın Farklı Yüzü


Kaynak

Bu postu hazırlamamdaki sebep @kusadasi nin 27. projesi için yaptığım ufak çaplı araştırmam. Bu araştırma beni başka yerlere çekti. Kripto paralarla ilgilenmek için illa yatırımcı olmak gerekmediği , bu alanda kariyer planlanabileceği konusunda sizleri de biraz aydınlatmak istedim. Bu yazı eleştiriye ve öneriye açıktır çünkü ben bir uzman değilim:)

Peki yatırımcı olamayacaksak kripto paralarla nasıl bir ilişki kurar ve para kazanabiliriz?
Teknoloji çağı farklı iş kollarını bize zaten sunuyor bu da onlar gibi yeni çağa uygun iş dallarından birkaçı , bu paralarla ilgili olarak Yazılımcı,Cüzdan sağlayıcı olunabilir.Biraz daha büyük düşünürsek Uluslar arası girişimlerde bu girişimlerin ortağı da olunabilir.

Hangi alanlarda çalışma imkanı bulunur?
21.yy'ın en önemli dijital kompleksleri arasında İnternet nesneleri ve Endüstri 4.0 büyük bir gelişim gösteriyor. Bu alanlarda kripto paralar kullanılacak , özellikle o alanlardaki para ve bitcoin türevlerine bakıp bu sistemi anlayanlar bu sistemin girişimcileri olacaktır. Bu önümüzdeki dönem yatırımcılarından çok daha fazla geçerliliği olan bir Kariyer olarak ortaya çıkacaktır.Dolayısıyla bu işe sadece yatırımcılığın ötesinde olan Dijital Girişimcilik mesleği olarak bakmak ve kendimizi bu alanda geliştirmek ve eğitmek çok daha doğru olabilir.


Kaynak

İnternet Nesneleri nedir?

Nesnelerin İnterneti "benzersiz bir şekilde adreslenebilir nesnelerin kendi aralarında oluşturduğu, dünya çapında yaygın bir ağ ve bu ağdaki nesnelerin belirli bir protokol ile birbirleriyle iletişim içinde olmaları" olarak tanımlanmaktadır. Ayrıca bu kavramı kabaca; çeşitli haberleşme protokolleri sayesinde birbirleri ile haberleşen ve birbirine bağlanarak, bilgi paylaşarak akıllı bir ağ oluşturmuş cihazlar sistemi olarak da tanımlamak mümkündür.

1991 yılında Cambridge Üniversitesi'ndeki yaklaşık 15 akademisyenin kahve makinesini görebilmek için kurduğu kameralı sistem o günün koşullarında değerlendirildiğinde ufuk açıcı bir uygulamaydı. 2001 yılına kadar kullanılan sistem, kahve makinesinin görüntüsünü dakikada üç kez bilgisayar ekranlarına gönderiyordu. Çevrimiçi ve gerçek zamanlı olması sebebiyle "nesnelerin interneti" kavramının ilk örneği olarak tarihte yerini aldı.

Günümüzdeki Durum nedir?

Yapılan araştırmalara göre bugün internete 10-11 milyar cihazın bağlı olduğu tahmin edilmekte ve bu rakamın 2020 yılına gelindiğinde 50 milyar cihaz seviyesine çıkması öngörülmektedir. Aynı araştırmalara göre; 2003 yılında dünyada kişi başına düşen birbirleriyle bağlantılı cihaz oranı 0,08 iken bu oranın 2020 tahmini ise "6,48"dir. Ayrıca 2020 yılında, 20 adet tipik ev cihazının üreteceği bilgi trafiğinin, 2008 yılında üretilen tüm internet trafiğinden daha fazla olacağı tahmin edilmektedir.

Bu teknolojideki artış hayatımıza başka sorunlar ve bunlara çözüm bulması gereken insanlar olarak çıkacak. Tabi robotlar bizden önce davranıp bizden daha çok insan olmazlarsa gelecek bize başka iş kollarından dünyaya bakmamızı sağlayacaktır.

_1657412122016_.jpg

Kaynak

Endüstri 4.0 Nedir?

Endüstri 4.0 terim olarak dördüncü sanayi devrimi anlamına gelmektedir. İlk sanayi devrimi su ve buhar gücü ile üretim mekanizmasının üzerine kuruluyen, onu ikinci sanayi devrimi olan elektrik enerjisi yardımı izledi. Daha sonrasında ise üçüncü sanayi devrimi olan dijital devrim gerçekleşerek elektronik kullanımı arttı.

Ayrıca endüstri 4.0 Alman Hükümetinin imalat gibi geleneksel sanayiyi bilgisayarlaşma yönünde teşvik etme ve yüksek teknolojiyle donatması projesidir. Bu yeni endüstrideki amaç; uyum, kaynak verimliliği ve ergonominin hem müşteriler hem de iş-değer sürecinde iş ortaklarının entegrasyonunu karakterize etmektir.

Endüstri 4.0'ın Etkileri Neler Olacak?

  • İşçi gücünden teknoloji kontrolüne geçen sistemler ile makine kontrolü artacak.
  • Otomatik sistemler dolayısıyla ihtiyaç olan iş gücü azalacak.
  • Sosyo-Ekonomik çalışma hayatına olan etkisi hissedilecek.
  • Sanayi farklı bir değer kazanarak pazarda bu entegrasyonu sağlayan büyük paya ulaşacak.

Yani gelecekte biz insanların çalışma alanları teknolojıyle ve krıpto parayla daha yakın bir ilişki halinde olacağımız kesin. Kripto para gerçeğini kabullenip onun sağladığı kolaylıklardan ve imkanlardan uzaklaşmamak en doğrusu olacaktır.Bir sonraki postum Dijital Girişimcilik mesleği ile ilgili olacaktır. Umarım sizde de bende olduğu gibi bazı gelecek planlarını canlandırmıştır.

Okuduğunuz için teşekkürler. Yorumlarınızla desteklemeyi unutmayın :)

Kaynak1
Kaynak2

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
Join the conversation now
Logo
Center