Dijital Dünya ve Güvenlik #2

Dijital dünya ve güvenlik yazımın ikinci bölümüyle devam ediyorum.

Birinci bölümü okumadıysanız, okumanız tavsiye edilir.


Source

Şifrelerin önemini anlatmaya gerek yoktur herhalde. Tahmini kolay; içinde harf, sayı ve alfa numerik karakterlerin olmadığı şifrelerden uzak durmak gerekir.

Hatta tahmini zor şifrelerinizi bile alfa-numerik karakterler, sayılar ve harflerle oluşturduktan sonra şifrelerinizi olduğu gibi değil de tersten kaydedin. Bu şifrenin tersi olduğu bilgisini de kendinize saklayın.

Bunu yapmamızın sebebi olur da şifrelerimizi birileri görürse girmeye çalışsa dahi yanlış olduğunu anladığında vazgeçmesini sağlamaktır.

ayrc.png

Mail adresi, banka ve borsa şifreleri gibi kritik şifreleri bilgisayarda not defteri ya da Word gibi dosyalarda saklamak yerine gerçek hayattaki defterlerimizde saklayabiliriz.

Ayrıca bu tür şifreleri, tarayıcıların kaydetmesine de kesinlikle izin vermeyin.

Mümkün mertebe internet ortamında anonim kalmakta fayda var. Gerçek hayatta tanımadığınız insanlar internet ortamında kesinlikle kişisel bilgilerinizi paylaşmayın.

ayrc.png

Sizlerde benim gibi Android telefon kullanıyorsanız, banka ve borsa işlemlerinizi telefonunuzdan yapıyorsanız, telefonunuza kurduğunuz uygulamalara çok dikkat edin.

Google Play’den indirdiğiniz uygulamaların sizden hangi izinleri istediği çok önemli.

İzinlerin niteliğine göre telefonunuzdaki her bilgiye erişebilir ve onları alabilirler.

Teşekkürler.

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
Join the conversation now
Logo
Center