Vaihtoehtona vaihdottomuus

img_20210215_131324.jpg

Viimeaikoina NFT eli Non-Fungible Token on laajentunut eri lohkoketjualustoille ja niiden myötä itse vaihdon välineen toimintatapa on muuttunut. Se on velkakirjan sijaan informaatiota, tekstiä kuvaa ja vastaavaa.

Suomessa verottaja haluaa tulla väliin ihan naapuriavussa, joten ei liene yllätys miksi vaaditaan 30% suojeluraha jos vaikka vaihtaa Bitcoinia Euroihin. Organisaatio ei tuota mitään, mutta osaa kyllä kyniä ihmisiä.

Siksi on kestänyt kehittää uutta Aikapankin kehitysaskelta, jossa merkki on aikaan sidotun Tovin sijaan vaihdoton virtuaalitokeni NFT. Korvaamattomuus voisi olla toinen kuvaava sana, eli vaikkapa rajoitetun käyttäjäkunnan 3D-kissakortille on hankalaa keksiä verotusperusteita.

Hive-lohkoketjussa on uusi käyttöliittymä heimojen ja niiden sisäisten merkkien sekä suoran päätöksenteon luomiseen nimeltään Tribaldex. Tietenkin käytössä on uusinta teknologiaa koodikielistä hajautettuihin IPFS-tallennuspalveluihin.

Hajautettuja krypto-someja on tullut käytettyä jo useamman vuoden ajan ja ajatus paikasta riippumattomasta yhteisöstä on ollut käytäntöä jo pidemmän aikaa. Steem oli oiva esimerkki, että jos joku pyrkii kaappaamaan valtaa, sitä ei fiksut ihmiset suvaitse.

Nyt on käynnissä suuri nollaus, jossa ihmisten varallisuus pyritään hävittämään moninaisin keinoin. Se perustuu hatusta vedettyihin ideologisiin kaavoihin, joita ovat kirjanneet he joilla on oma lehmä ojassa.

Aina olisi mahdollisuus karata vuorille mökkiin ja kasvattaa oma ruokansa, mutta ehkä ei kannata heittää lasta pesuveden mukana. Vesiviljelyllä voi kaupungissakin jotain murkinaa itselleen luoda, sekä yhteisöverkostot ovat heimon perusta.

Tietenkin nettimaailma on vain osa kokemuksien kartuttamista, joskus tulee jopa videoita väsäiltyä ajankuluksi, joita silloin tällöin ilmestyy Tokentubeen: https://tokentube.net/view?v=1359743713

Jos on mielenkiintoa tutustua alustoihin tai kehittää etiäpäin, aina voi nykäistä virtuaalisesta hihasta!

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
Join the conversion now