Seikkailu Fuengirolassa suomalaista suosien

img_20201222_170340.jpg

Jo reilun kuukauden aikana on tullut tehtyä yhtä sun toista. Tokentuben alkusysäystä avittaen, Ecency-alustan suomenkielistä versiota tehden, sekä dokumentoitua paikallisia meininkejä tubettaja-kaverin Travel Addict Guyn kanssa.

Joulun kunniaksi oli tarkoitus tutustuttaa Pohjois-USA:sta lähtöisin oleva kaveri suomalaiseen ruoka-ja ryyppäyskulttuuriin ja kyllähän se onnistuikin. Anteliaat ihimiset tarjosivat salmarishotteja ja kaveri ei lasiin sylkenyt.

img_20201222_163157.jpg

Duuni-baarissa oli heti Vastaus kaikkeen-kirja valmiina kysymykseen, omistaja pääsi nettivideolle eikä halunnut maksua drinksuista. Kuuleman mukaan tytärkin on seikkailijasieluja ja sivubisneksessä hoituu kiinteistövälitys.

Oli se vaan hienoa pitkän ajan jälkeen puhua kasvotusten suomeksi, kaveri oli kaukaa viisas eikä lähdetty heti jatkamaan Minttu-shoteilla. Aurinko paistaa ja biitsi kutsuu, toisaalla kello raksuttaa lähelle kuutta, jolloin poliisipartiot odottavat sakkolappuineen avoimeksi jääneitä pubeja.

img_20201222_181028.jpg

Michiganin mies tykkäsi kovin niin ystävällisistä ihmisistä, Hima-baarissa viereisessä talossa asuva mukava nainen tarjosi shotit meille ja tietenkin tarjottiin vastaankin, lisäksi suomalaista ruokakulttuuria sai kokea makkarakastikkeen ja pastasalaatin muodossa.

Kaveri kyllä tykästyi, tilattiin vielä santsit ja muutamat oluset, ei ollut hinnankirous kun parilla kympillä sai mahan täyteen ja pään päihtuneempään tilaan. Lisäksi sai taas pitkästä aikaa seistä suomalaisessa tupakkaringissä, pienen tutustumisen jälkeen monet jopa suostuivat kameran eteen.

Ensimmäinen "fani" elämässä tuli sattumalta kadulla vastaan, videoiden myötä on ihmiset alkaneet tekemään tuttavuutta entistä enemmän. Nuori perhe lapsen kanssa, isukki oli niin hauska, heti kun kamera nousi laukusta, lähti naamari naamalta nopeaa.

img_20201222_162045.jpg

Ennen sotia sodittiin tykeillä, nykyisessä informaatio-sodassa on heikoilla, jos käyttää vain valloittajien alustoja ja noudattaa käskyjä sokeasti. Vapaus ja avoimuus on todella tärkeää aikana, jolloin sensuuri ja mielenhallinta on historiallisen korkealla.

Vaikka ihmisiä pyritään eristämään toisistaan, vastavoimana on tärkeää näyttää esimerkkiä. Verkostoidutaan, tehdään ja suunnitellaan yhdessä. Ehkä jos kaverin kanava kasvaa ja lähialueiden asukkeja liittyy mukaan, voisi alkaa ekokylä-projektiakin alkaa aloittelemaan.

Jostain on tarttunut tuo lempinimi Cat Man, varmaankin valokuvaharrastuksen vuoksi. Ehkä sitä eräällä tavalla elää kuten katti, ei suostu domestikoitavaksi tai peloteltavaksi. Jotenkin sekin vaikuttaisi harvinaiselta ajatukselta, että ei olisi päämäärää kun lähtee kulkemaan.

img_20201222_183656.jpg

Kaikkea sitä on saanut kestää ja paljon on ollut opittavaa, jotenkin sitä haluaa jättää jotain hyvää jälkipolvillekin. Nettipuolella virtuaaliyhteisöjen alusta on aika hyvässä kuosissa ja sen ansiosta tämäkin kirjoitus tulee säilymään sensuroimattomana.

Ehkä hirveimpiä asioita on juuri lasten leikkipaikkojen sulkeminen ja maskipakko. Kehittyvät aivot, hapenpuute ja eristys muista, siinä tulee traumoja vielä monelle sukupolvelle asti, epigenetiikan kautta. Eipä sitä muuta oikein voi tehdä, kuin elää kuten opettaa ja kertoa, miten maailma makaa.

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
Join the conversion now