Kohti Vesimiehen aikaa

img_20201213_181910.jpg

Planetaarinen sykli Oinaasta on vaihtumassa pian. Hallinnan ja hierarkisten järjestelmien aika on siis ohi, joka tulee valkenemaan ihmisille ennen pitkää. Myös Mayojen kalenteri päättyy, joka tarkoittaa sitä että joidenkin ihmisten tehtävänä on luoda uusi almanakka, joka on siis taustalla suuressa resetissä.

Luottamus on säilynyt moraalisesti veitsenterällä oleviin, jokainen kriisihän on mahdollisuus haalia pokkuroijia poliitikoille ja taskurahaa miljonääreille. Toisaalla tuodaan armeija kadulle (Espanja) ja toisaalla tarvitaan vain mainoksia (Suomi).

Sotilasdiktatuurissa ja Fasismissa eläneet ihmiset ovat tottuneet alistamiseen, mutta pitävät liekkinsä piilossa, useimmiten perhepiireissä. Sen vuoksi täysi eristys on ollut tavoitteena jo 9kk.

Monella on melko muuttumaton maailmankuva, noudatetaan vain vaihtuvia sääntöjä ja uskotaan, että ne ovat hyväksi. Pidetään tärkeitä aiheita tabuina, eli dogmat pitävät otteessaan.

Huiman potentiaalin ihmiset usein sortuvat pienentämään itseään, itsesensuuri ja pelkotilat pitävät otteessaan. Siitä on vaikeaa ponnistaa ylös, varsinkin jos kanssaihmisiltä ei saa positiivista vastakaikua.

Ainoa varma asia täällä on muutos, johon voi suhtautua niin moninaisin keinoin. Joko odotetaan jonkun toisen tekevän asiat puolestaan, tai luo sen oman paratiisinsa. Tekosyitä itsensä kampittamiseen on karseita määriä.

Yli 10v “oravanpyörästä” irrallaan eläneenä mukautuminen ja uusien juttujen kehittäminen on ollut lähellä sydäntä, jolloin useille rutiiniksi tulleet asiat, kuten Euro, puolue tai kodin vermeet ovat olleet lähinnä erikoisuuksia.

Eräänlainen ohjelmointitaito on hyvänä tasapainottajana tunne-elämysten kokemisen ja sattumien lisäksi. Virtuaalimaailmassa ei ole puutetta resursseista, muuten kuin uuden koodin kirjoittajien lisäksi.

Sen vuoksi on ollut visiona luoda vapaa alusta vapaille ihmisille, joka sopii hierarkiavapaiden yhteisöjen pohjaksi. Ja kuinkas ollakaan, Ecency-appi löytyy jo suomen kielellä ja suomalainen videoalustakin on ottanut tuulta alleen.

Siinä missä suuryritykset kaivavat omaa kuoppaansa, hajautetut lohkoketjut saavat aina vain enemmän huomiota ja käyttäjiä. Bitcoin on ihan pätevä vaihdon välineenä, Hive tiedon tallennuspaikkana.

Palkkatyö tulee häviämään joka tapauksessa, sen näki jo kauan sitten elektroniikkatehtaan liukuhihnalla. Miksi palkata ihmisiä kun kone tekee kaiken paljon tarkemmin ja monin verroin nopeammin?

Uusien “fiksujen sopimusten” myötä paperinpyörittely on turhaa, kun asioita annetaan algoritmien hoidettavaksi. Jos nämä ovat avointa lähdekoodia, on pienempi mahdollisuus väärinkäytöksiin ja niiden päälle voi kehittää parempaa.

Eli uuden ajan alustoja on jo valmiina käyttöön, ilman käsitteitä kuten velka tai sensuuri. Resurssitietopankki oli aiemminkin Aikapankkien valttikortti, sen kehittyneemmässä muodossa Tovitkin ovat käytännössä tarpeettomia.

Suurin ongelma on juuri se, että nämä vaativat uudenlaisen maailmankuvan ja erilaisten toimintatapojen oppimisen. Kenties liikaa edellä aikaansa, mutta ennenpitkää vaihtoehdot alkavat kiinnostamaan!

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
Join the conversion now