Hajautettujen sovellusten etuja

vertailupyra.png

Kaikkien elämänkokemusten myötä on aika selvää, että elämme nurinkurisessa yhteiskunnassa. Vahvat hierarkiat luovat ongelmia, yhdistettynä tahalliseen tietämättömyyteen.

Koska valta on korruption seurausta, yhteiskunnan pyramidihierarkiat ja sen sisäiset pyramidihuijaukset Eurosta lähtien ovat käytännössä romahtaneet ihmisten tietoisuuden kasvun myötä. Eli ei tarvitse käännyttää muita, vaan yhdistää voimat samanhenkisten kanssa.

Lohkoketjusovelluksissa on hävitetty turhat välistävetäjät ja byrokratiat, jokainen voi osallistua kehittämiseen ja käyttämiseen ja siitä jopa palkitaan erinäisin merkein. Suora päätöksenteko ja avoin lähdekoodi, siitä on hyvä lähteä liikkeelle.

Koska tieto on hajautettuna ympäriinsä, sitä ei voida sensuroida tai manipuloida kuin julkaisija itse avaimineen. Eli virtuaalisen lompakon varmistusten avulla onnistuu niin somettelu kuin pelien pelailu ja musiikin kuuntelu.

Videopalvelujen hajauttaminen on vasta alkumetreillään, ensimmäisiä toimivia ratkaisuja on jo esim. Dtuben puolella. Fasesta tuttu kuppikuntiutuminen häviää, kun kaikki on julkista, avointa ja läpinäkyvää.

cryptokittiesp.png

Bitcoin on viimeaikoina kirinyt vaihtoarvonsa ennätyksiä, joka on ihan oletettavaa levinneestä deflatorisesta p2p-lohkoketjuvaluutasta. Ethereum toi mukanaan fiksut sopimukset, jotka mahdollistavat NFT-toteutuksia, kuten vaikka Kryptokisuja.

Hive on jo kolmannen kehitysaskeleen kohdalla, jossa virtuaalisia ja paikallisia yhteisöjä on helppoa perustaa ja organisoida. Dappien eli hajautettujen sovellusten kehittäminen on kohtalaisen hyvin dokumentoitua, joten uuden koodaamistyylin opettelukin sujuu kuin itsestään.

Aiemmin mainituissa kryptovaluutoissa on tiettyjä valuvikoja, kuten piirimainaus ja siirtokulut, sekä varmistusnopeus. Hivessä on 3s varmennus, eikä siirtokuluja tai erikoispiirejä tarvita. Ylläpitäjät äänestetään ansioidensa mukaan, joka varmistaa että keplunkia ei pääse syntymään.

Toki koko mahdollisuuksien kirjoa on hankalaa nopeaa hahmottaa, sekä eräänlainen arvomaailman muutos tarvitaan käyttökokemuksen parantamiseen. Vapaalla alustalla on aina vastuu, kultaista sääntöä noudattamalla ei voi vikaan mennä!


hgjbks2vrxvf3xsyr6qq7dm31dubhgui8pkmdevpxhlfeeeovmpfuw4eugeaqehdbh469rvua5cabm6bpdcwh3eadl.png

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
Join the conversion now