Статистичко поређење: Стимит против Фејсбука – Самоубиство цензуром!

[This Text in English] Колико год ја очекивао да ће Стимит упокојити и Фејсбук и Твитер, то се неће десити. Али само зато што су централизована чудовишта одлучила да изврше самоубиство!Фејсбук тестира нови вид цензуре променом политике на својој мрежи у шест земаља: У Сри Ланки, Боливији, Гватемали, Словачкој, Србији и Камбоџи. Прочитајте овде како се Србија нашла на том списку! Као резултат, текстови одређених издавача и предузимача биће уклоњени из одељка с вестима. Ова промена већ је узроковала драматичан пад у саобраћају према алтернативним медијима.

Трајање: 6:55 (енглески)Твитер је готово формално огласио да је оруђе „обавештајне заједнице“! Сједињених Држава.

Lionel Nation — Трајање: 6:18 (енглески)

Слобода говора? Слобода штампе? Коме то треба кад има Ф*кбук и Трачер!?Октобар је донео много проблема у функционисању, озбиљан DDoS напад, и извесно побољшање корисничког интерфејса. Побољшање је позајмљено од Стимит клона под називом SteemStage, још једне приступне тачке Стимит блокчеину, која ће га учинити отпорнијим на све врсте напада. Засад, поред SteemStage, имамо Busy (“фејсбук” изглед Стимита), SteepShot (“Инстаграм” изглед Стимита), имамо eSteem (iOS & Андроид апликацију за приступ Стимиту), имамо Zappl („Твитер“ изглед Стимита) у развоју, и имамо D.Tube (замену за YouTube). Такође имамо BitChute и Viewly као могуће алтернативе ЈуТјубу ако се заморите од „демон-етизације“.

Са SMT-ом можете отворити сопствени Интернет бизнис са сопственом криптовалутом, а можете чак и допринети развоју нових, дистрибуираних друштвених платформи које плаћају кориснике преко Utopian!

Све је спремно за уклањање централизованих чудовишта!

Вратимо се сад нашој статистици

Упркос иритантним проблемима у раду током октобра, Стимит заједница и даље расте. У октобру број новоотворених рачуна повећао се са 390.587 на 429.801!

За ову статистику употребићемо одличне дневне извештаје које шаље @penguinpablo.

Активних корисника (приближно)
• F: ≈2,010,000,000 (Податак компаније)
• S: ≈250,000 (429,801 регистрованих налога)

Текстова с коментарима послатих у минуту (приближно)
• F: ≈292,980
• S: ≈60

Исплаћено корисницима (тачно)
• F: $0
• S: $240,671,134

(Подаци ажурирани 30. октобра, 2017, 23:59 CET, Извор: Coinmarketcap.com)

Упоредите то са мајем 2017.
Упоредите то са јуном 2017.
Упоредите то са јулом 2017
Упоредите то са августом 2017
Упоредите то са септембром 2017.Као референтна криптовалута Биткоин нам показује стање у поређењу с најбољим средством обезбеђења у материјалном свету – златом.

30. октобар, 2017. 21:00 CET
Xe.com: Биткоин према унци злата
1 BTC = 4.87936 oz

Слободно коментаришите и достављајте новије и прецизније податке које нађете.

Видимо се крајем новембра!img


H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
Join the conversation now