Како поправити „видљивост“ на Стимиту?

Ово је питање на које можете добити стотине различитих одговора и добрих савета. И наравно, можете видети мноштво спорова око појединих савета. Али око једног савета сви ћемо се лако сложити…Без икакве сумње, најбољи начин да своје присуство на Стимиту учините уочљивијим, јесте презентација на више језика. Инсистирање на језику који вам није матерњи (у овом случају најчешће енглески), није најбољи начин да се представите. Чак и уколико га одлично познајете, текст на енглеском је само један текст. Али ако исти текст поставите на српском, руском или, на пример, француском, то ће бити много запаженије.

Зашто презентација на више језика?

Добар број чланова још увек инсистира на енглеском, рачунајући да ће тако највише зарадити. Рачуница није добра. Текстови на енглеском и на матерњем се не искључују — можете зарадити и на једном и на другом! Изостављање текста на матерњем заправо значи пропуштену шансу за додатну зараду! Мислите да је та зарада безначајна? Размислите поново. На Стимиту постоје групе куратора које стимулишу заједнице које пишу на матерњим језицима. Није реткост да текст на матерњем има бољу зараду од текста на енглеском. Погледајте овај скорашњи пример:

Текст Статистичко поређење: Стимит против Фејсбука – Самоубиство цензуром! на српском: 6,52 долара.

Исти текст Stat Comparison: Steemit vs Facebook — Suicide by Censorship! на енглеском: 2,51 долар.

Како направити презентацију на више језика?

Који би био најбољи начин за вишејезичко представљање? Уобичајена су три начина:

 1. Први је једноставно писање текста на више језика у истом чланку, као на овом примеру:
  Judo as the most complete martial art is ideal for the self-defense of both children and adults.

 2. Други начин је двојезично постављање текста напоредо, што изгледа визуелно атрактивније и јасније, па се обично боље награђује. На пример, као у овом тексту:
  Wolf is Hungry! [eng/срп] Вук је гладан!

 3. Највећи број људи пожелеће ипак да шаље на трећи начин — посебни чланци за сваки језик, али са линковима који воде од једног ка другом и трећем. На тај начин повећавате шансе да будете виђени онолико пута на колико језика шаљете чланак! Пример текста на три језика налази се овде:

  Српски: Хајдегер и нацизам
  Руски: Хайдеггер и нацизм
  Енглески: Heidegger and Nazism

Ако пронађете још неки, нови и бољи начин, или можете да усавршите неки од овде наведених, не оклевајте да о томе напишете текст. И на матерњем.

Српска заједница на Стимиту

Право је задовољство гледати како српска заједница на Стимиту свакодневно расте. Ево допуњеног списка корисника који употребљавају српски језик у комуникацији, а уколико ви знате неког ко није на списку, слободно додајте име у коментарима.
Пратите овај блог за нове вести из света децентрализованих криптовалута на српском

Дуолинго, или како поправити видљивост на Стимиту? — други део

БИТКОИН: Још добрих вести!
(5. новембар 2017)

img


H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
13 Comments
Ecency