This content was deleted by the author. You can see it from Blockchain History logs.

Ce este mancare optima 5

Salutare, oameni grozavi. Bine ai venit la un nou articol despre mâncare optimă.
În aceste zile suntem încurajați să fim mai responsabili în numele sănătății. Mâncarea optimă ne poate ajuta să avem o sănătate optimă. Ce este mâncare optimă?

r mancare.jpg
Din fericire, putem afla ce este hrana optimă cu un simplu test:

  • Am mânca această hrană în natură?

Articole anterioare: 1, 2, 3, 4,
Deserturile crude sunt destul de populare întrucât sunt hrană delicioasă.

Ce zici de deserturile crude?

E destul de tentant să faci deserturi delicioase fără foc: torturi crude, prăjituri crude, etc. Nici o dezbatere aici. Există mai multe produse delicioase în magazine. Cu toate acestea, faptul că sunt delicioase nu înseamnă neapărat că sunt nesănătoase, nu-i așa?
Ce conțin deserturile raw-vegane?
Baza este formată din: nuci, semințe, curmale. Pe lângă această bază, diverse rețete conțin diverse alte ingrediente: ulei de cocos, unt de cacao, pudră de cacao, etc.

Ce zici de semințe?

Știi deja rolul semințelor din partea 1. Semințele nu vor să fie consumate. Vor să supraviețuiască, ca să asigure reproducerea plantei. Nu-i de mirare că aproape toate semințele sunt necomestibile. Deși germenii și vlăstarii sunt populari, semințele sunt mai greu de digerat decât fructele, chiar și în forma lor germinată / încolțită. Germenii și vlăstarii nu sunt atât de profitabili pe cât cred mulți oameni. Nucile și semințele sunt extrem de concentrate în grăsimi. Corpul nostru nu are nevoie de prea multă grăsime. Când mâncăm grăsimi concentrate (nuci, semințe), e usor să depășim nevoia de grăsime. Mai mult decât suficientă grăsime e nesănătoasă. Știi deja efectele grăsimii excesive dintr-un articol precedent. Când mâncăm zahăr (curmale) și mai mult decât suficientă grăsime (semințe), urmăm o rețetă de zahăr crescut în sânge (diabet), întrucât grăsimea blochează efectul insulinei de a aduce zahărul în celule. Când scopul nostru e o sănătate optimă, germenii și vlăstarii nu ar face parte din stilul nostru de viață. A le consuma cu cumpătare este mai bine decât a le consuma în cantități mari și des. Deserturile crude devin din ce în ce mai populare, deoarece sunt delicioase. Cu toate acestea, sunt mai mult despre gust și mai puțin despre o sănătate optimă. Un efect al promovării acestor produse este că oamenii se inspiră și se complică cu hrană care nici măcar nu-i sănătoasă. Când, de fapt, sunt mai bine fără aceste alimente. Când împărtășim hrană nesănătoasă, îi putem inspira pe oameni să facă această hrană, mai ales când e delicioasă. Putem evita inspirația nesănătoasă când suntem atenți la ceea ce împărtășim.

Ce zici de hrana crudă deshidratată?

Câte mâncăruri deshidratate există în natură? Nu știu și nu cred că sunt destule. Atunci, de ce sunt atât de populare? Hrana creată cu deshidratator e destul de populară, deoarece e prezentată ca hrană crudă. De exemplu: biscuiți cruzi, pâine crudă, chipsuri de fructe crude, burgeri raw-vegani, fursecuri crude,etc. De fapt sunt hrană crudă și sunt similare cu hrana gătită în ceea ce privește conținutul de apă. Stilul de viață obișnuit format din hrană procesată e sărac în apă, întrucât prelucrarea îndepărtează apa din hrană. Alimentele uscate nu sunt complet uscate. De exemplu fulgi de ovăz tot au puțină apă. Scaunul conține 75% apă. Hrana uscată are efect de deshidratare întrucât are nevoie de mai multă apă decât oferă, pentru a se deplasa prin tractul digestiv. După procesul de deshidratare, rămâne puțină apă în acele alimente. Totuși, Câtă apă este în acele alimente uscate? Nu știu și nu cred că-i destulă. Nu-i de mirare că atât de mulți oameni sunt deshidratați. În ceea ce privește digestia, alimentele uscate crude au un efect similar cu alimentele uscate gătite: ne deshidratează. Când există o deshidratare de până la 2%, creierul nu funcționează la fel de bine ca în condiții de hidratare optimă.
Care-i problema cu alimentele care ne deshidratează, din moment ce putem bea apă?

Iată mai multe fapte despre realitatea noastră care este locul în care trăim:
În apa pe care o bem nu există molecule de apă individuale. Apa este formată din grupuri de minimum 5 molecule. Chiar și în apa de izvor avem grupuri de 25 - 35 de molecule. Un stil de viață optim este suficient în apa necesară digestiei, întrucât fructele dau mai multă apă decât au nevoie pentru digestie. În plus, surplusul de apă din fructe este de aproximativ 10 ori mai util pentru hidratare decât apa potabilă, deoarece apa din fructe este de 5 până la 6 molecule. Apa din fructe a fost purificată de plantă într-o măsură mai mare decât apa din frunze. Din aceste motive, într-un stil de viață optim avem nevoie de mai puțină apă decât în stilul de viață comun, care constă în hrană uscată. Nevoia de apă ar necesita un alt articol, întrucât depinde de multipli factori. Te poți educa despre acest subiect din resursele acestui articol.
Deși suntem condiționați să credem că e sigur să bei apă de la robinet, sunt mai multe fapte în poveste. Apa este necesară în organism pentru sine, adică H2O, nu pentru compuși anorganici. Compușii din îngrășăminte agricole, industriile chimice, pesticide și casele ne poluează apele. Sistemele de purificare elimină doar bacteriile, nu mineralele anorganice. Sistemele de purificare adaugă compuși anorganici precum clorul și fluorura. Mineralele anorganice sunt inutilizabile, întrucât organismul poate utiliza doar minerale organice, cum ar fi cele din plante. Organismul trebuie să utilizeze o energie considerabilă pentru a elimina mineralele anorganice. Cele care nu sunt eliminate au multiple efecte negative: sunt depuse în articulații, mușchi, spațiile interstițiale și sistemul limfatic. Deasemenea, ele se combină cu fluide corporale, uleiuri, deșeuri și formează compuși care blochează vasele. O opțiune mai bună ar putea fi apa distilată, întrucât procesul de distilare elimină mineralele anorganice. Te poți asigura că apa distilată e cu adevărat pură, făcând propria distilare. Prin urmare, Ce zici de hrana uscată, până la urmă?
În acest caz:

  • putem mânca mai multe fructe, astfel avem un aport de apă din surplusul de apă din fructe,
  • putem bea apă distilată mai greu de utilizat decât apa din fructe,
  • putem bea apă de izvor care conține minerale anorganice și eventuali compuși din poluare,
  • putem bea apă potabilă care pe lângă mineralele anorganice inițiale, are minerale anorganice care vin din procesul de purificare.

Sper că aceste fapte au clarificat curiozitatea despre digestia hranei uscate.
Semințele nu sunt concepute pentru a fi hrană.

Ce este hrana?

De ce plantele investesc multă energie pentru a include semințele în fructe dulci?
Deși plantele nu vor să fie mâncate, vor să se reproducă. Plantele investesc multă energie pentru a crea zahăr în fructe pentru a le face dulci, pentru a atrage animalele să mănânce fructele și să lase semințele pe pământ. Această strategie de reproducere e un exemplu de scenariu câștig-câștig:

  • Plantele își asigură nevoia de reproducere cu ajutorul animalelor.
  • Animalele își asigură nevoia de nutriție cu fructe.

Ești sigur că fructele sunt bune în ce privește aportul de grăsimi?
Nu-ți face griji. Nu există exces de grăsime în fructe, întrucât acestea conțin proporțiile optime de grăsimi, proteine și zahăr.
Foamea e o problemă mondială actuală, în ciuda faptului că ne considerăm o societate civilizată. Prin urmare, Cum putem asigura destule fructe pentru toți?
Iată un fapt interesant: fructele au nevoie de mai puțin teren decât produsele de origine animală. Așa că, fructele sunt o soluție nu o problemă. În plus, Ce zici de a planta niște pomi fructiferi pentru a rezolva definitiv problema foamei?

Câte animale sunt dornice să mănânce ardei iute (alt membru al familiei umbre de noapte)? Nu știu și nu cred că sunt destule pentru a crea competiție. Cum sunt plantele de ardei iute sigure că se reproduc? Nu-ți face griji. Nu-i competiție pentru pasărea care-i adaptată să mănânce ardei iute. Aceasta-i o formă a scenariului câștig-câștig: Plantele de ardei iute sunt sigure că își asigură nevoia lor de reproducere, întrucât o specie de păsări sigur își va asigura nevoia de nutriție mâncând ardei iute, din moment ce-i fără competiție. Care-i specia adaptată pentru ardei iute? Nu-i treaba mea. Treaba mea e hrana pentru care sunt adaptat. Același lucru e valabil și pentru alte plante: unele fructe nu sunt optime pentru noi, întrucât sunt optime numai pentru unele animale. Ce alte plante fac parte din familie?
Vinete, Cartofi, Tomatillo, Goji, Pimentos, Ardei gras, Roșii. Într-un stil de viață cu hrană vie, vorbim doar despre ardei gras și roșii. Pesticidele naturale produse de toți membrii familiei nu diferențiază între dăunătorilori și oameni, astfel încât au efecte negative și pentru noi. Nu-i de mirare că unii oameni au probleme digestive. Deși roșiile și ardeii grași trec testul, efectul negativ asupra sănătății ale pesticidelor naturale încă există. Când scopul nostru e sănătate optimă, putem evita efectele negative asupra sănătății. Câte efecte negative asupra sănătății putem evita fără informații despre efectele negative asupra sănătății? Nu știu și nu cred că putem evita destule. Împărtășesc ce este optim și ce nu, întrucât informații complete pot îmbunătăți sănătatea cuiva. Ești complet liber să mănânci orice vrei.

Resurse:

apă, 2, 3, hidratare, semințe, alune, 2, 3, vlăstarii, 2, grăsime, hrană, 2, 3,
Comunitate Hive. Pentru cei cărora le place funcția messenger, iată o comunitate Me We, în care poți găsi și resurse sub formă de fișiere. MeWe este o rețea de socializare fără reclame care are și funcția messenger.

Concluzie:

Hrană crudă deshidratată, Deserturile crude nu trec testul, în ciuda faptului că sunt alimente crude. Așa că, e bine știut că:

  • hrana optimă nu-i toată hrana crudă vândută. La fel cum,
  • hrana optimă nu-i toată hrana vândută (carne, lactate etc.).

Semințele nu sunt hrană optimă, în ciuda faptului că unele pot fi mâncate în forma lor naturală (de exemplu, semințe de floarea-soarelui). Așa că, e bine știut că:

  • hrana optimă nu-i toată hrana care poate fi mâncată în forma sa naturală. La fel cum,
  • hrana optimă nu-i toată hrana (carne, lactate etc.)

Ardeiul iute nu trece testul, în ciuda faptului că este fruct. Roșiile și ardeiul gras nu sunt hrană optimă, în ciuda faptului că trec testul. Așa că, e bine știut că:

  • hrana optimă nu sunt toate fructele disponibile pentru vânzare. La fel cum,
  • hrana optimă nu-i toată hrana disponibilă pentru vânzare (carne, lactate etc.)

Aceste articol face parte dintr-o carte
Ce zici de sucuri și smoothie-uri?
Putem explora și mai multe mâncăruri în articolul următor. Până atunci, în sectiunea de comentarii îți poți împărtăși părerea despre întrebările acestui articol. Mulțumesc pentru vizionare. Să ai o zi grozavă.