Steem Basic Income - často kladené otázky

 

Toto je český překlad oficiálních FAQ Steem Basic Income. Originální post můžete nálézt zde

 

Co je Steem Basic Income (SBI)?

 
Steem Basic Income (SBI) je sociální experiment mající za cíl přinést základní příjem co nejvíce Steemiťanům. Členové se připojují tím, že do programu sponzorují někoho jiného. Steem Basic Income distribujuje základní příjem pomocí standarních upvotů na posty svých členů.
 
sbi
 

Jak se mohu připojit (nebo zvýšit počet mých podílů)?

 
Za prvé můžete jednoduše zaslat 1 STEEM (nebo více, ale vždy v násobku celého STEEMu) na účet @steembasicincome a vepsat název účtu někoho jiného do memo transakce.

Za druhé můžete delegovat STEEM Power. Za každé 2 delegované SP získáte 1 bonusový podíl až do doby ukončení delegace.

Za třetí se můžete účastnit množství soutěží, které pořádají členové SBI. Toto není pouze způsob, jak vyhrát sponzorované podíly, ale pomůže to i růstu vaší sítě a můžete získat nové followery. Podívejte se na poslední post obsahující soutěže (contests) na účtu @steembasicincome.

Pokud chcete sponzorovat více neže jednoho člena, prosím přečtěte si Full Transaction Memo Guidelines a pokud přesto budete mít nějaké otázky, kontaktujte nás.

Oficiální měna pro registraci je STEEM (STEEM Basic Income).
{SBD můžeme přijmout dle našeho uvážení (obvykle pokud jse SDB dilnější), ale nedostanete žádnou náhradu za platbu v SBD místo STEEMu. Pokud se rozhodneme přijmout SBD, přijmeme celou částku. Pokud se rozhodneme odmítnout platbu v SBD, vrátíme celou částku a požádáme vás, abyste místo toho odeslali STEEM.}
 
steem
 


Zaslal jsem 1 STEEM, ale spletl jsem jméno. Co mohu dělat?

 

Pokud se toto stane, zašlete 0.001 STEEM nebo SBD na účet @steembasicincome se správně uvedeným jménem. Prosím specifikujte jméno účtu, které bylo zapsáno chybně i správné jméno. Tyto zprávy jsou zpracovány manuálně, proto nám prosím dejte několik dní k nápravě a potvrzení.


 
shares
 

Právě jsem provedl platbu pro sponzorování jiného uživatele a nevidím upvoty na mých postech. Minuli jste moji transakci?

 
Pokud od platby uběhly alespoň tři hodiny, můžete zkontrolovat stav registrace napsáním !sbi status v komentáři.
Jak často dostanete upvoty záleží na množství vašich podílů a frekvenci zveřejňování postů. Proto nemusíte obdržet upvote na každý post, který napíšete.
 


 

Jak mohu zjistit, kolik podílů vlastním?

 
Existuje několik způsobů, jak zjistit množství vlastněných podílů:

  • Na blockchainu: Napište post nebo komentář, který bude obsahvoat !sbi status
  • Na Discordu: Přejděte na SBI Discord a v místnosti #bot-commands napište !sbi vašeJméno, kdy vašeJméno nahradíte vaším aktuálním username. Toto vyžaduje mít ověřený Steemit účet pomocí GINAbot.
  • Pomocí Google Sheets: Přejděte na Google Sheet, otevřete druhý list a najděte své jméno.
  • Pomocí Google Sheets (metoda 2): Přejděte na Google Sheet. Vytvořte si kopii souboru (menu File --> Make a Copy), kde můžete napsat vaše vlastní username. Zde také uvidíte přibližný týdenní upvote.
     

 

Jak dlouho jsou moje podíly platné?

 
Standardní podíly jsou doživotní. Tyto podíly jsou většinou získané zasláním STEEM nebo tím, že vás někdo sponzoroval. Jediná výjimka je pokud je váš účet uveden na blacklistu pro spam, plagiarismus nebo nelegální aktivity. Pokud budete dlouho neaktivní, časem se hodnota podílů může snížit, ale podíly zůstávají vaše a po obnovení aktivity na vašem účtu se vrátí do normálního stavu.

Bonusové podíly získané delegováním STEEM Power zůstavají platné doku nezrušíte delegaci.
 


 

Může být moje členství ukončeno?

 
Ano, vaše SBI členství může být ukončeno dle uvážení SBI z jednoho nebo více následujících důvodů:

  • Plagiarismus. Zveřejňování obsahu z jiných zdrojů bez uvedení původního autorství a
    vydávání tohoto obsahu za váš vlastní.
  • Spam. Časté postování nekvalitních příspěvků.
  • Špatná víra. Nevhodné chování vůži ostatním Steemiťanům. To může zahrnovat nespravedlivé flagování a jiné nevhodné akce.
  • Umístění na blacklist. Aktuální SBI používá blacklisty @buildawhale a @steemcleaners. Pokud se ocitnete na blacklistu těchto účtů, přijdete o výhody vlastnictví SBI podílů.
  • Další důvody. SBI si vyhrazuje právo ukončit členství jakéhokoliv uživatele i z jiného důvodu než je uvedeno výše.

Pokud byl váš účet přidán na náš blacklist a vaše členství bylo definitivně ukončeno, můžete mít nárok na odvolání nebo částečnou refundaci (více v naší Refund Policy ).
 


 

Mohu sponzorovat koho chci?

 
Ano! Pouze nesmíte sponzorovat sami sebe!
 


 

Mám velmi málo STEEMu, ale rád bych se připojil. Může mě někdo sponzorovat?

 
Ano, kdokoliv vás může sponzorovat pro připojení k SBI. Existuje několik způsobů jak získat sponzorství a tak se stát členem SBI nebo získat více podílů.

  • Požádejte přítele. Řeknětě o programu příteli, který již je aktivní na Steemit a požádejte ho o sponzorství. Oba, vy i váš přítel získáte jeden SBI podíl za každý zaslaný STEEM.
  • Vítězství v SBI contestu. Existuje mnoho soutěží, kde je cenou SBI podíl. Většinu z nich můžete najít na blogu @steembasicincome.
  • Požádejte o platbu v SBI podílech. Můžete nabídnout produkt nebo službu někomu jinému v rámci Steemit a požádat ho o platbu v SBI jednotkách místo STEEM nebo SBD. Oba získáte výhody členství v SBI.
  • Kupte si STEEM. Pokud ani jedna z výše uvedených možností není ta pravá právě pro vás, vždy si můžete koupit STEEM a registrovat se do programu. Můžete si také vybrat osoby, které budete sponzorovat do programu.
     

 

Vím, že jsem již registrován, ale nedostávám upvote!

 
Nejprve si ověřte vaše aktivní podíly pomocí nástrojů zmíněných výše.
Pokud ve výpisu !sbi status zjistíte, že stav vašich rshares je méně než $0,06, musíte počkat až hodnota rshares dosáhne $0,06 a poté dostanete $0,012 upvote. Pokud jste dosáhli potřebného množství rshares, ale stejně jste nedostali upvote, kontaktujte prosím @steembasicincome na Discordu.
 


 

Proč dostávám upvoty od jinách účtů než člen, kterého jsem sponzoroval?

 
@steembasicincome má více různých účtů @sbi2, @sbi3, atd. Váš hlas přijde z nejvhodnějšího účtu v čase zveřejnění vašeho článku. Upvote bude mít stále stejnou hodnotu a nezážleží na tom, z kterého účtu je hlas udělen.
 


 
upvote
 

Jak mohu získat větší upvote pro moje posty?

 
Hodnota hlasu, který od SBI dostanete je dána množstvím rshares na vašem SBI účtu. Máte několik možností jak pro své posty získat hodnotnější hlas od SBI.

  • Sponzorujte někoho pro získání více SBI. Čím více SBI podílů máte, tím rychleji roste rshares na vašem účtu. Více rshares znamená silnější hlas.
  • Články zveřejňujte méně často. Množství SBI rshares se stále zvětšuje, přestože nezveřejňujete nové články. Tím získáte větší upvote na svůj další post.
  • Upvotujte posty @steembasicincome. Za každý hlas na post @steembasicincome dostanete 1,34 násobek rhsares hodnoty vašeho hlasu uděleného @steembasicincome. To může být výhodnější než selfvoting.
  • Delegujte SP účtu @steembasicincome. Za delegovanou SP dostanete dočasné "bonus podíly". Tyto bonusové podíly vám zaručí stejný benefit jako standardní SBI podíly. Aktuálně dostanete 1 bonusový podíl za každé 2 SP delegované účtu @steembasicincome.
     

 

Získám něco za upvotování @steembasicincome?

 
Ano. Pokaždé, když hlasujete pro posty @steembasicincome (@steembasicincome, @sbi2, @sbi3, @sbi4, @sbi5, @sbi6, @sbi7, @sbi8, @sbi9, @sbi10, @sbi-booster), rshares hodnota vašeho hlasu je vynásobena 1,34x a tato hodnota je připsána k vaší "vote balance". To znamená, že dostanete zpět hodnotu vašeho hlasi i po odečtení 25% kurátorské odměny.
Příklad: Za hlas o hodnotě 1,00 je vám k účtu připsáno 1,34 (1,00 x 1,34 = 1,34). Zpět dostanete po odečtení kurátorské odměny 1,005 (1,34 x 0,75 = 1,005). K tomu můžete dostat kurátorskou odměnu za hlas daný SBI, což znamená, že všechny hlasy SBI by pro vás měly být ziskové.
 


 

Získám nějaké výhody pokud @steembasicincome deleguji Steem Power?

 
Ano, dostanete dočasné "bonusové podíly" za delegaci SP. Tyto bonusové podíly mají stejnou hodnotu jako standardní SBI podíly. Aktuálně získáte 1 bonusový podíl za každé delegované SP. Bonusové podíly budou odebrány ve chvíly, kdy zrušíte delgaci.
 


 

Jaké jsou typy podílů?

 
Steem Basic Income používá několik typů podílů.

  1. Standardní podíl, který získáte sponzorováním. Kromě využití pro "refund policy" mají stejnou hodnotu.
    i. Podíly jsou připsány pokud vás někdo sponzoruje.
    ii. Podíly jsou připsány pokud sponzorujete někoho jiného.
  2. Bonusové podíly získané delegování SP účtu @steembasicincome.
  3. Bonusové podíly za management, které jsou vytvářeny ve výši 5% standardních podílů. Tyto podíly jsou automaticky připisovány zakladatelům a hlavním vývojářům, ale mohou být připsány uživatelům, který pomáhají vylepšit projekt.
  4. rhsares
     

 

Co jsou rshares?

 
rshares jsou jednodky, které Steem používá k výpočtu odměn. Kdykoliv provedete upvote, svědek zkontroluje vaši VP a SP k výpočtu, kolik rshares má hodnotu váš hlas. Toto je aktuální hodnota pro sledování hodnoty hlasu a také metoda, kterou Steem Basic Income používá ke sledování vaší zbývající síly hlasu u SBI.
 


 
oq
 

Mohu vás kontaktovat na Discordu?

 
Ano, toto je nejlepší cesta jak se s námi spojit. Zde je link na náš Discord server.
Zde najdete množstí informací v kanálech Read-me-first, updates, rules nebo položte otázku v kanálu help a členové týmu vám rádi pomohou.
 

Pořádám soutěž, kde odměnou je SBI podíl. Máte nějaký banner, který bych mohl použít?

 
@steembasicincome nemá požadovaný banner. Existuje ale mnoho bannerů k volnému použití, které vytvořili naši členové. Zeptejte se na Discordu a nezapomeňte uvést zdroj designu.

Zde je několik grafik, které byly vytvořeny pro užití s uvedením autorství.

<center><a href = "https://busy.org/@steembasicincome/frequently-asked-questions"><img src = "></a>*graphic designed by @katysavage*center><br>

sbi
grafický design @katysavage

<center><a href = "https://busy.org/@steembasicincome/frequently-asked-questions"><img src = "<img class="markdown-img-link" src="https://images.ecency.com/640x0/https://files.steempeak.com/file/steempeak/amico/LrOv6mJr-SBI-givewayafit.png""/>></a>*graphic designed by @amico*center><br>

sbi
grafický design @amico

<center><a href = "https://busy.org/@steembasicincome/frequently-asked-questions"><img src = "https://steemitimages.com/640x0/https://ipfs.busy.org/ipfs/QmQuqW9vfJaCKpRvnFErCqQTVrJmUmsQjRcKttg2QRT4z2"></a>*graphic designed by @katysavage*center><br>

sbi

grafický design @katysavage
 

Jaká jsou pravidla pro várcení peněz? Mohu prodat své podíly zpět?

 
Pro oprávněné účty nový rámec pro vrácení peněz poskytuje pro každý podíl hodnotu 2 Steem, ale garantuje hodnotu 0,50 Steem pro každý sponzorovaný podíl. Celkové ROI díky tomuto rámci je 250% pro každý 1 STEEM užitý k registraci v systému.
Vrácení peněz probíhá pomocí zrychleného hlasovacího plánu. Náš systém sleduje zbývající hodnotu pro hlasy pomocí rshares, vrácení tedy probíhá pomocí normálních upvotů po ručním odstranění vašich podílů z databáze a zapsání vaší rshares balance s přebytečnou hodnotou, která vám náleží. Pokud jste na blacklistu a nemůžete obdržet standardní hlas od našeho systému, bude váš případ řešen dle podmínek pro přímé navrácení. Pro více informací prosím čtěte celý post o podmínkách vrácení peněz.
 



Speciální poděkování patří @jk6276, @akomoajong, @ucukertz, @stever82, @fuadsm,@samsemilia7, @macoolette, @sgbonus, @robertgelbmann, @theironfelix, @izaid, @ecoinstant, @bengy, @wonderwop, @reinaldoverdu, @thedarkhorse, @bucipuci, @amico, @scrawly, @phoenixwren, @rishi556, @kiokizz, @tcpolymath, @theb0red1, and @matschi, kteří se účastnili našeho FAQ contestu a pomohli tak vytvořit mnohem lepší FAQ.

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
9 Comments
Ecency