ДОГАЂАЈИ КОЈИ ДОЛАЗЕ: Јасни кораци ка великом рату

[This Text in English] Не бих да вас плашим, драги моји Стимијанци, али морате бити свесни развоја догађаја. Финансијска плутократија предузима максималне напоре да подстакне велики рат. Што је могуће већи рат…



Точак великих догађаја покренут је објављивањем нове „Националне стратегије одбране“ САД (енг). У том документу Русија и Кина одређене су као „ревизионистичке силе“ а Северна Кореја и Иран као „отпаднички режими“.

Оваква „класификација“ изазвала је тренутан одговор из Русије, чији је председник најавио ново, унапређено наоружање за поновно успостављање стратешке равнотеже између суперсила (енг).

Заправо је нова трка у наоружању већ започела. Без икаквог разлога, јер ће вам стручњаци рећи да је антибалистички штит био потпуно неефикасан против наоружања које је Русија имала и пре ове најаве. Путин је само желео да скрене пажњу „Империје“ у функцији отварања преговора. „Империја“ је одбила.

Али то је био тек „хладнији“ део надолазећих догађаја.

Трговински рат против Кине

Трговински рат покренут „сјајним и лаким за победу“ царинама на увоз челика и алуминијума у САД, био је тек почетак.

Много врелији део дошао је након најаве Шангајске међународне енергетске берзе да ће 26. марта започети издавање терминских уговора за куповину нафте кинеским јуаном уместо америчким доларом (енг). У четвртак, 22. марта, председник САД потписао је указ који утире пут увођењу царина на увоз робе из Кине вредан око 60 милијарди долара (енг). То је званичан почетак трговинског рата против највеће економије света (енг). Историја нас учи да су трговински ратови друга фаза у започињању сваког правог рата. Ствари иду овако: Валутни рат — трговински рат — оружани сукоб.

Још се мастило није ни осушило, а тржишта су реаговала: У четвртак Дау Џонс индекс пао је 724,42 поена…

DowJones-2018-03-23_221232.jpg

…а у петак још 424,69 поена. Скоро 5% за само два дана.

DowJones-2018-03-23_221441.jpg

Шта још имамо од припрема за велики рат?

Нови људи у администрацији

Следећи корак био је „довођење у ред” дипломатије. То значи уклањање било какве дипломатије око председника САД. Једини издвојени глас на тему нуклеарног уговора са Ираном елиминисан је 13. марта једним твитом — државни секретар Рекс Тилерсон је отпуштен, а на његово место дошао је шеф ЦИА Мајк Помпео (енг). Помпео је помпезни разарач. Он зна како се уништавају државе, руше владе и убијају људи, али не зна ништа о дипломатији и преговорима. Погледајте његов однос према Џулијану Асанжу и Едварду Сноудену (енг).

А уместо њега, за руководиоца ЦИА-е одређена је проверени ратни злочинац, Ђина Хаспел (енг), која је обављала надзор над мучењем у тајним затворима. Овде можете видети и сведочење Џона Кириакуа, бившег припадника ЦИА-е који је разоткрио постојање програма мучења (енг).

Врхунац је било отпуштање Херберта МекМастера, и довођење уместо њега бившег амбасадора САД у уједињеним Нацијама, Џона Болтона, на место саветника за националну безбедност. Назвати Болтона „Меккејнијаком“ било би давање незаслуженог комплимента. Осим тога, он би се могао увредити због карактеризације као мекушца. Ко је он? Кукавица (Одбио да иде у вијетнамски рат (енг)) која машта да буде ултрајастреб! Као и свака кукавица, увек је спреман да туђу децу шаље у рат, и да бомбардује и убија свуда где може да пошаље трупе. Велики је заговорник превентивних удара. Погледајте како изгледа кад он говори о Уједињеним Нацијама (енг)…

Нико не бира такве људе да би водио политику мирољубиве коегзистенције.

„Омнибус“ закон о потрошњи

Затим долази закон о буџетској потрошњи. Вредан 1,3 БИЛИОНА долара, а више од половине ићи ће на војне трошкове. Трамп је „нерадо“ потписао овај закон од 2232 стране који нико није стигао да прочита…

Срамота, срамота. Губа вас убила у оба дома — и у странкама. Ево га 2232 стране дуг, 1,3 билиона вредан, омнибус закон о потрошњи који ће разбити буџет.

— Сенатор Ренд Пол

У реду, сенатор Ренд Пол је бар покушао. И нашао је изузетно занимљиве ствари већ у првих 600 страна:

Rand Paul - 2018-03-25_143853.jpg

Страна 447: Мало више од 30 милијарди долара за Одељење за енергију.

Питам се хоће ли ко приметити да уопште немамо Одељење за енергију.



Rand Paul - 2018-03-25_144136.jpg

Страна 376. ужасног, поквареног и никаквог закона о разарању буџета:

Нашао сам! Нашао сам! Обезбеђење границе, оно што је председник Трамп желео!

не… чекајте мало, овде пише да Одбрана може да троши колико сама одреди за обезбеђење границе Јордана, Либана, Египта и Туниса



Ако желите да прочитате све занимљивости које је нашао, можете их наћи овде… (енг)

Страна 278. (још 1954!)

961 милион долара за уништење хемијског наоружања. Ко је то, тачно, убедио нашу владу да плати милијарде долара за развој наоружања којег се сад гадимо?

— Сенатор Ренд Пол

Чак је и Фокс Њуз потегао питање — „Омнибус“ закон о потрошњи: Поен за Мочвару?

Тај закон представља најочигледнију и најбесрамнију пљачку пореских обвезника САД у историји. А историја нас учи да се ратови УВЕК воде туђим новцем…

Нуклеарно наоружање за Саудијску краљевину

Најгори сигнал предстојећег рата дошао је на крају „шопинг турнеје оружја за масовно уништавање“ коју је принц Мохамед бин Салман обавио код старе и нове „Империје“.

Видите, упркос слици моћи коју има о себи, „Империја“ не жели да буде проглашена одговорном за покретање великог рата. „Империји“ треба лудак да га започне и да послужи као жртвени јарац у случају да план не крене добро. Као кад је финансијска плутократија изабрала Хитлера за покретање Другог светског рата, и потом му помогла да изгради моћну војну машинерију за напад на Совјетски Савез. Сад су пронашли новог кандидата.

Наравно, корпоративни медији „Империје“ понудили су „чисту“ формулацију: Принц Мохамед бин Салман врши притисак на САД да дозволи Саудијској Арабији обогаћивање уранијума у замену за избор америчке нуклеарне технологије (енг).

„Саудијска Арабија не жели да прави нуклеарне бомбе, али ћемо без икакве сумње, уколико Иран развије нуклеарну бомбу, морати и ми то да учинимо у најкраћем року“

— Мохамед бин Салман за телевизију CBS

Замислите само! Мохамед бин Салман врши притисак на моћну „Империју“! Истина је, наравно, да је администрација САД уклонила све гласове разума који су желели да одрже нуклеарни уговор са Ираном. План је да се тај уговор разори (енг), а да се потом испоручи нуклеарно наоружање (вероватно по прекомерној цени) Саудијској краљевини под маском „самоодбране“.

Треба ли објашњавати колико је ово опасно? Ако Саудијска краљевина добије бомбу, имаће је и Исламска држава!

Има ли наде?

Веровали или не, има. Времена се мењају веома брзо, а „Империја“ је превише глупа да учи на сопственим грешкама. Финансијска плутократија је у стању чисте панике, неспособна за разумно расуђивање или за прихватање историјских лекција. А историја се увек понавља, само као фарса. Превише је у тим догађајима елемената да би се они могли држати под контролом. Са новоизабраним људима „Империја“ ће се вероватно самоурушити пре него што стигне да направи фаталну штету читавој планети.

Ако грешим, онда ионако ништа више неће бити важно.

Коментаришите према свом нахођењу



img

e-vizitka - 2017-10-28_131026-mala.jpg


H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
2 Comments
Ecency