БИТКОИН: Ново померање границе!

[This Text in English] У тренутку кад је објављено да је SegWit2x рачвање отказано, сви су били затечени наглим падом — са 7800 на 5500 долара! Очекивало се да ће отказивање потенцијално деструктивне рачве условити нови раст, а уместо тога претходна рачва, Биткоин Кеш, пробија плафон док Биткоин пада… да би само боље ухватио залет!



Шеснаестог новембра Биткоин је по први пут краткотрајно „опробао“ границу од 8000, да би је 19. новембра око 19:00 CET сигурно и стабилно прегазио зауставивши се, док ово пишемо, на 8244.696.

Сад већ готово по правилу, Биткоин расте за по 1000 долара сваке две недеље. Другог новембра поставили смо текст о пробоју границе од 7000 долара, у коме је прва реченица описивала како је Биткоин пробио границу од 6000 долара, и који је разлог до тога довео. Тад је то била најава CME (Chicago Mercantile Exchange) групације, највеће берзе спекулативних вредносних папира на свету, да ће почети с продајом Биткоин фјучерса до краја 2017. године. Добар део новог раста почива на испуњеном обећању — CME од 11. децембра почиње с продајом!

Други прилично важан разлог је државни удар у Зимбабвеу. Локални долар потпуно је обесмислила историјски још незабележена инфлација (да, надмашили су ону из СРЈ), а Биткоин је досегао фантастичну цену од 13.500 америчких (резервних) долара! Немогуће је сазнати из медија главног тока, али читава Африка убрзано прелази на „алтернативне методе плаћања“:

Тренутно технолошки најнапредније тржиште на свету је Кенија, а примарна валута више није кенијски шилинг који издаје влада, него минут претплате на мобилни телефон познат као „М-Пеза“.
— Брок Пирс, суоснивач „Блокчеин Капитала“ и председник „Биткоин Фондације“

Уколико се овај темпо одржи, ето нама Биткоина на 10.000 до краја године!

Колико?10?
Знате оно, кад чујете да је Биткоин
звекнуо границу од 10.000 долара?



Као референтна криптовалута Биткоин нам показује стање у поређењу с најбољим средством обезбеђења у материјалном свету – златом.

22. новембар, 2017. 18:04 CET
Xe.com: Биткоин према унци злата
1 BTC = 6.35342 oz

Слободно коментаришите и достављајте новије и прецизније податке које нађете.


Српска језичка заједница на Стимиту

Тешко је описати важност омогућавања приступа Стимит платформи људима који не познају довољно ниједан страни језик. Писањем на матерњем, српском доприносите развоју платформе на најједноставнији начин — проширујући круг нових чланова који ће вас природно пратити због помоћи док се не снађу на платформи, а затим и због садржаја који постављате. А пошто се допринос развоју платформе високо цени, ваш текст на српском пре или касније ће доћи у видокруг заједнице која тај допринос награђује. Не заборавите да смо сви овде још на самом почетку (тек око 500.000 чланова), и да ће они који буду развијали локалне заједнице бити у великој предности кад тај број буде 5.000.000, 50.000.000, или још више :)

Ево допуњеног списка корисника који употребљавају српски језик у комуникацији, а уколико ви знате неког ко није на списку, слободно додајте име у коментарима.




Пратите овај блог за нове вести из света децентрализованих криптовалута на српском

Рик Фалквинге, председник Биткоин Кеша
(21. новембар 2017

Соларна револуција
(15. новембар 2017)

Андреас Антонопулос:
Зашто програмери напуштају банке?
(5. новембар 2017)

БИТКОИН: Још добрих вести!
(5. новембар 2017)



img


H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
5 Comments
Ecency