Vapauden kaipuu hitaasti taittuu

img_20210116_163832.jpg

Ihmisten kummia ajatusketjuja voi välillä hämmästellä, usein ne perustuvat ruudulta omaksuttuihin mainoksiin. Ei kehitetä niinkään omaa kulttuuria, vaan kopioidaan muiden käytöstä. Aikoinaan koulussa tällaisia kutsuttiin Sopuleiksi, lauman mukana jyrkänteeltä hyppääviksi nisäkkäiksi.

Tämä on taas todistettu mitä karuimmilla tavoilla kun on annettu suuryritysedustajien luoda pelisäännöt ja niitä vielä orjallisesti noudatetaan. Jopa raikkaan ilman hengittämisestä on tehty hankalaa, vaikea sanoa onko tässä mitään rajaa pidemmässä juoksussa.

Espanjan ja Suomen ero on lähinnä siinä, että etelässä lyötiin kerralla kaikki säppiin ja sen ansiosta vastarintaa ei enää 10kk jälkeen ole nähtävissä. Jatkuva EU-valloitusjoukkojen partiointi on pitänyt huolen siitä, että kun Juntan pomo keksii jotain aivopieruja, niitä noudatetaan kirjaimellisesti.

Moni voi ihmetellä miten ihmiset suostuvat tukahduttamaan ja eristämään pienet lapsensa toisista, moni ei tunne Fasismin historiaa. 70-luvulla tuli pieni helpotus (Franco), kunnes 95 Suur-Saksa otti Espanjan omistukseensa. Eli perin lyhyt aika vapautta, siitäkin on jo useampi vuosikymmen.

Suurin sydänveren vuodatus on kyllä lasten terrorisoinnissa, vanhempien toimesta. Ei ole helppoa pysyä positiivisena, kun näkee kuinka rakkautta käytetään häikäilemättömästi hyväksi niin pitkälle, että pakotetaan pitämään kaksikin rättiä estämässä hengitystä.

Kokemus tuo varmuutta ja viisautta, päivittäiset päivitykset videon muodossa onnistuu jopa elämää pidemmälle kulkeneella, Hilkka on ollut jo pidemmän aikaa päivän piristäjä videoillaan.

Itse silloin tällöin vilahtanut Amerikkalaisen kaverin videologeissa ja striimeissä, heitellyt ajatuksia ilmoille ja kuunnellut muiden kokemuksia. Taloudellisesti ja henkisesti on kovin kriisi ihmishistoriassa, jota on tärkeää dokumentoida jälkipolville.

Kissateemalla mennään, jopa kissavideot sensuroidaan jos julkaisutekstissä on algoritmien tukahduttamaa informaatiota juutuupissa. Katsojaluvut tulee nopalla ja ihmisbotti-häiriköitä ilmestyy aina kun tulee oikeaa asiaa.

Ehkä rajat on kiinni ja fyysistä liikkumista estetään rankalla kädellä, mutta nettipuolella voi aika lailla kehitellä mitä mieleen tulee. Virtuaaliyhteisöjä ja järjestelmiä odotellessa hetkeä, että kriittinen massa syntyy ja dinosaurusmediat unohtuvat.

Vaihtoehdottomuus on illuusio, jos kykenee luopumaan riippuvuudestaan pelkoon ja irrationaalisiin tunnepurskahduksiin, maailma näyttää kovin erilaiselta. Datalohkoketjuilla voi tehdä mitä ikinä mieleen tulee, virtuaalimaailmassa.

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
2 Comments