О чистоћи воде на Балкану

Одувек ме је занимало колико је чиста вода која долази кроз наше чесме и коју уносимо у организам. Ко то контролише и може ли им се веровати? Или постоји начин да сами проверимо квалитет воде? Ево пар видео записа о тестирању квалитета воде помоћу којих можемо отворити расправу о томе на који се начин вода може поуздано проверити и евентуално прочистити…Дакле, у тренутку кад влада медијско лудило око теме корона вируса, треба се подсетити да је најбоља превентива од вируса − редовно прање руку. Затим је апсолутно неопходно знати шта уносимо у организам. А воду морамо уносити свакодневно. Да ли нас фирме које продају флаширану воду жестоко пљачкају на нашим страховима? Да, баш је тако! Али можемо ли се сасвим поуздати у државни систем контроле квалитета воде? Знамо шта се десило у Америци кад је тај систем предат у приватне руке — избили су најпре страшни скандали са затрованом водом у граду Флинту, у држави Мичиген (текст на енглеском) и у ураганом погођеном Њу Орлеансу. А затим је контрола воде показала катастрофалан квалитет и на Флориди, као и на многим другим местима, сасвим неочекивано за државу која себе сматра предводником „слободног света“ и највећу економију на планети…

Али да ми видимо какво је стање на Балкану. Најпре објашњење важности киселости воде, затим тест pH вредности и чистоће воде помоћу расположивих уређаја:

PH вредност воде изузетно је важна за наше здравље. Што је pH вредност мања, организам је склонији болестима. Ако је pH вредност већа, организам је отпорнији на болести. Неутрална pH вредност је 7,36. Све што је изнад 8,00 pH сматра се алкалним и препоручљиво је за лечење, док све што је испод 6,00 сматра се киселим и штетним за организам.

Пошто смо установили каква би вода требало да буде, да погледамо сад тест:

Трајање: 16:06

Како бисмо вас поштедели сталног враћања на видео, ево сређених табела са резултатима. Киселост воде − што је pH виша, вода је боља:

ВодаpH вредност
Пролом вода8,95
А 8.88,72
Дива8,62
Јана8,38
Роса8,16
Горска8,14
Aqua Bianca8,11
Суза8,06
Чесмовача8,04
San Benedetto7,85
Aqua Viva7,71
Вода вода7,66
Добро вода7,63

Дакле, као што се види, по питању киселости чесмовача је још увек боља од најрекламиранијих флашираних вода, макар оне биле и увозне… Зато не слушајте бриљантно направљене рекламе, већ прво проверите зашто дајете свој тешко зарађени новац. Узгред, препоручујем да на исту тему погледате ова два филма:

The Story of Bottled Water (Трајање: 8:04)

Food Inc. (Трајање: 1:33:44)

Оба су на енглеском, али многе ствари ћете разумети гледајући и без знања језика.


А сад провера чистоће воде. Што је вредност мања, вода је чистија:

ВодаЧистоћа
Роса45
Горска96
Суза96
Aqua Bianca96
Пролом вода99
Дива120
Чесмовача134
Јана221
San Benedetto223
Вода вода229
Aqua Viva277
Добро вода286
А 8.8466*

*Вода А 8.8 има екстремну вредност, али то може бити проблем са ТДС уређајем који не разликује присуство минерала од присуства тешких метала у води. А овој води се додају минерали како би јој се побољшао квалитет.

Шта мислите, вреди ли после свега плаћати флаширану воду око 2000 пута скупље?

Не заборавите, приватни капитал ће напасти сваки јавни водопривредни систем, јер контрола воде је контрола људи. Прихватањем система „производње потреба“ односно „вештачке потражње“ радите директно у корист сопственог поробљавања. Погледајте још једном горњи кратки филм под називом „Прича о флашираној води“ (The Story of Bottled Water)

Исто тако, немојте безрезервно веровати рецептима за „поправљање квалитета“ воде, већ и то проверите:

Трајање: 14:29

Ово је изврсно упозорење како не треба користити шумеће таблете. Јесу укусне, јесу занимљиве, али нису здраве.

А сад један упечатљив тест електролизом и импровизовани начин филтрирања воде који вам може добро доћи:

Трајање: 9:37

Молим вас, уколико имате проверене податке а не гласине на ову тему, не оклевајте, не стидите се. Јавите се у коментарима и оставите линкове на ствари које познајете боље од мене или од ових момака који су правили видео записе. Ово је тема која захтева стално истраживање − здравље је у питању!img

e-vizitka - 2017-10-28_131026-mala.jpg


Instant Access to Steemit


Universal Basic Income


Google detox starts here!

PocketNet


Check out ABRA and easily invest in 28 cryptocurrencies or BIT10, an index of the top cryptos. Use this link to sign up and get $25 in free bitcoin after your first Bank/Amex deposit, or 1.5% cash back when you exchange cryptos

: 1GZQG69sEKiMXKgGw9TcGcUCBoC4sC1ZYp

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
7 Comments
Ecency