Преносимо — „Русија данас“: Kина покреће дигитални јуан идуће године, као замену за готов новац

Уопште није спорно да увођење централизоване дигиталне, макар и шифроване (крипто) валуте представља највећу финансијску превару у историји човечанства. То смо већ најавили и прокоментарисали у тексту од 4. маја под насловом Дигитални јуан на тестирању и превара с коронавирусом…


* * * Original text in English * * *Народна Банка Кине открила је планове да своју суверену дигиталну валуту уведе у употребу до зимских Олимпијских игара 2022. Ова најава долази пошто је пандемија Ковид-19 убрзала процес одустајања од папирног новца.

Ограничено тестирање већ је у току у Шенжену, Сужоу, Ченгдуу и у Новој Зони Сионгана, у северној провинцији Хебеи, изјавио је гувернер централне банке Ји Ганг. Он је новинарима саопштио да влада планира завршно тестирање током Олимпијских дешавања, иако још увек нема званичног временског рока за пуштање у оптицај.

Неименовани члан Државног савета са знањем о пројекту рекао је за Никеи Азија Ривју да ће, ако влада буде задовољна резултатима овогодишњих тестова, валута „бити издата идуће године“. У супротном, „идуће године биће још тестова“, рекао је он.

© Getty Images

Дигитални јуан биће повезан са бројем паметног телефона власника, а трансакције ће се одвијати преко апликације. Корисници ће моћи да пребацују новац између рачуна додиром телефонa, баш као што физички мењали готовину. Валута ће бити законско средство плаћања, тако да се може размењивати без потребе за банком као посредником.

Величина трансакција била би ограничена на основу верификације идентитета. Сам телефонски број дозволио би само мале трансакције, док би пружање доказа о идентитету, или фотографије дебитне картице повећало лимит. Разговор с представником банке могао би да омогући потпуно уклањање ограничења. Сумњива криминална активност биће откривена преко историје трансакција.

Према речима Едија Јуа, извршног директора монетарне управе Хонг Конга, постало је лакше користити и популаризовати нове технологије плаћања пошто је пораст забринутости због коронавируса навео потрошаче да дају предност дигиталној валути над физичким новцем.

Изворни текст

Изворни текст: https://www.rt.com/business/489880-china-digital-yuan-olympics/

* * * Крај превода * * *

Коментар:

Вратимо се за тренутак на ову вест и погледајмо поново овај пасус:

Величина трансакција била би ограничена на основу верификације идентитета. Сам телефонски број дозволио би само мале трансакције, док би пружање доказа о идентитету, или фотографије дебитне картице повећало лимит. Разговор с представником банке могао би да омогући потпуно уклањање ограничења. Сумњива криминална активност биће откривена преко историје трансакција.

Ово је више него јасан опис да будуће државне, односно централизоване дигиталне валуте ви никако не можете поседовати. Тај лажни новац поседује онај ко га контролише и он може у сваком тренутку да вам га одузме, да га повуче или да га емитује у хиперинфлаторном маниру на притисак једног дугмета. Прича о спречавању „сумњивих криминалних активности преко историје трансакција“ заправо је еуфемизам за потпуну контролу и праћење становништва. Једини начин да се овај систем наметне људима, јесте масовна превара уз одузимање могућности маси да о њој размисли. Морам признати да последњи догађаји указују како је тај посао обмане изведен готово беспрекорно…

Ништа није савршено…

Људи кажу да ништа није савршено, чак ни зло. Има ли онда и овако монструозан систем уопште неку добру страну? Тешко је такву наћи, али ако бисмо морали да је пронађемо, онда би та добра страна могла бити масовно упознавање са системом плаћања дигиталним новцем. Кад то научите на преварној, централизованој дигиталној валути, имаћете знање неопходно за прихватање спасоносних ДЕЦЕНТРАЛИЗОВАНИХ криптовалута, као што је Биткоин, које вам нико не може одузети, наравно под условом да знате како их треба чувати.

Ова страна, ма колико добра била, мора бити праћена колективном свешћу о природи централизованих превара. У супротном, десиће се иста МЕНТАЛНА катастрофа као у случају преваре зване коронавирус. А кад једном уђете у круг перманентне контроле и манипулација, онда је из њега много теже изаћи. Између осталог, та превара са коронавирусом убрзала је увођење преваре са централизованом дигиталном валутом, а обе преваре служе вишем, геостратешком циљу…

Геостратегија

У претходном тексту, објаснио сам зашто не постоји сукоб између суверениста и глобалиста. У том великом геостратешком позоришту, представа је намењена масама са циљем да оне што лакше и неприметније ‘прогутају’ идеју глобализације. У том смислу треба посматрати и речи Едија Јуа, извршног директора монетарне управе Хонг Конга, како је „постало лакше користити и популаризовати нове технологије плаћања пошто је пораст забринутости због коронавируса навео потрошаче да дају предност дигиталној валути над физичким новцем.“ Дакле, паника поводом коронавируса коју је Кина вешто извезла као један од својих масовних производа, није била против њених геостратешких интереса. Напротив. А сетимо се да је тамо било само око 4500 мртвих, што је бесконачно мали проценат у односу на милијарду ипо становника.

Успех у извозу ‘пандемије’ Кина увелико може захвалити корпоративним медијима на западу, који су се својски прихватили сејања страха и дисциплиновања влада које нису одмах пристале на командовање из СЗО централе. Без медија ову ‘пандемију’ нико не би ни приметио. Питајте Лукашенка.

Следећи чин у том великом театру преваре, јесте смена на врху глобалистичке пирамиде. Посматрамо ‘напад’ Сједињених Држава на економију и суверенитет Кине, преко медија који нам с једне стране ‘објашњавају’ да се, на пример у Хонг Конгу штити воља народа и његов специјални статус, а са друге стране, да је у питању напад на Кинески територијални интегритет преко Хонг Конга уз очекивање да се дигну и други региони, и створи домино-ефекат распада те огромне државе. Док се то прича, темељи саме Америка тресу се под насилним протестима изазваним још једним огољивањем монстуозног расистичког система успостављеног пре два ипо века. Повод је било ново полицијско убиство недужног човека црне пути, Џорџа Флојда у Минеаполису, а ево како пет дана након тог догађаја изгледају улице Њујорка:

Трајање: 3:25

‘Напад’ на економију Кине своди се на јалове покушаје пресецања токова кинеске робе у свет – што је наравно осуђено на пропаст, јер Кина је светска фабрика без које се више не може. Други наводни покушај економског обуздавања, укидање извоза електронских компоненти за кинеске производе високе технологије, нема никакву перспективу из једног једноставног разлога: Америчке корпорације које те компоненте производе немају коме да их продају осим Кинеским корпорацијама, а ако то више не буду чиниле, мораће да затворе своје погоне, пошто ће Кина проблем решити сарадњом са Јужном Корејом и отварањем сопствених погона.

Дакле, све је велика превара којом се жели представити пропаст једне ‘зле глобалистичке силе’ и њена смена ‘добром суверенистичком силом’… која заправо уводи исту тоталитарну контролу какву су држале англосаксонске силе оличене преко система ‘петоре очију и ушију’ – само ће нова контрола бити обављана далеко напреднијим технолошким средствима пете генерације, и што је најважније, много унапређеном контролом дигиталног новца.

У таквој атмосфери преваре, питање рока увођења дигиталног јуана претвара се у питање рока трајања Бретонвудског финансијског система установљеног 1944, и судбине његове преварне валуте – америчког долара. Папиру је очигледно дошао крај, а чувена најава са насловне стране ‘Економиста’ из 1988. остварује се са одступањем од свега 4–5 година:

10 PhoenixpTf2AMugTIq2Zb5ouhO3Kw.jpeg

Истовремено, Народна Банка Кине се хвали како њихова превара ‘није исто што и биткоин’ док истовремено има подршку и дивљење Међународног Монетарног Фонда (енг).

Ако вас занима идеја ефикасног отпора овом чудовишном тоталитарном плану, морате се упознати са концептом ДЕЦЕНТРАЛИЗОВАНИХ криптовалута, које не подлежу државној ни било каквој другој контроли. Донедавно, важило је правило да са биткоином свако има у свом џепу своју швајцарску банку. У међувремену, и швајцарске банке су пропале. Овог тренутка, од биткоина нема ничег бољег.

Можете почети учење о томе пратећи линкове на српском језику одмах испод овог пасуса, а уколико знате енглески језик, онда почните читањем документације, преузимањем изворног кода, или праћењем лекција на Интернету. Нема бољих лекција од оних које пружа Андреас М. Антонопулос. Срећно!


* * *

Повезани текстови:

Платформа без слободе говора: Фејсбуково декларисање као ‘издавача’, улазак је у законску клопку

Француска одлучна да блокира развој фејсбукове криптовалуте „либра“ на европском тлу

Прве светске крипто банке добиле дозволе у Швајцарској

‘Не можемо допустити конкуренцију долару’ — Максин Вотерс осудила фејсбукову криптовалуту

‘Долар постаје отрован’, све више народа тражи алтернативе — шеф руске Спољно-обавештајне службе

Покретање Фејсбукове криптовалуте примљено уз широко распрострањену скепсу и захтеве за обезбеђење

Повратак Русије на златни стандард може убити долар и решити кључни проблем криптовалута

Јефтини ‘хици’ и напад светлосном брзином: Зашто је ласерско оружје тренд у 21. веку

Сваки мушкарац, жена и дете дугују Ујка Сему 220.000 долара

Сједињене Државе ће увести царине од 11 милијарди долара на производе из ЕУ

Пет земаља са највећим златним резервама на свету


* * *

Пратите овај блог за нове вести из света децентрализованих криптовалута на српском

Дигитални јуан на тестирању и превара с коронавирусом
(4. мај 2020)

Трон откупио Стимит платформу!
(15. фебруар 2020)

БИТКОИН: Пројекција цене за 2020.
(17. јануар 2020)

БИТКОИН: Одобрење из Кине
(13. новембар 2019)

Пројектор лица — ознојте вештачку интелигенцију
(21. октобар 2019)

Антихрист међу нама
(16. август 2019)

Глобални банкрот
(13. август 2019)

Чип за обраду великих количина података, из снова Великог брата
(11. август 2019)

БИТКОИН: Глобално буђење
(24. јул 2019)

Корпоративизам као највиши стадијум империјализма
(15. јул 2019)

Амерички надзорни орган казнио Фејсбук досад највећом казном од 5 милијарди долара због кршења приватности
(14. јул 2019)

Алтернативе централизованим медијима
(10. јул 2019)

Покретање Фејсбукове криптовалуте примљено уз широко распрострањену скепсу и захтеве за обезбеђење
(20. јун 2019)

БИТКОИН: Хиперталас, или
како не страдати на криптовалутама
(27. мај 2019)

Снакс (Snax)
(17. мај 2019)

Важне промене странице Steemit и новчаника
(3. април 2019)

БИТКОИН: Да ли је ЈПМ новчић конкурентан?
(21. фебруар 2019)

Фејсбук вирус инфицирао Самсунг (15. јануар 2019)

Гугл алтернативе (5. децембар 2018)

Ружичасто испирање мозга (28. новембар 2018)

УПОЗОРЕЊЕ: СБД се издаје стопом од 1%
(22. новембар 2018)

eSteem Search — Упутство за употребу
(31. октобар 2018)

Фејсбук: Откровења
(26. октобар 2018)

ФК Јувентус почиње да издаје криптовалуту
(26. септембар 2018)

„Уједињена Европа“
(19. септембар 2018)

Пластични хорор
(16. септембар 2018)

Фејсбук: Метастазе
(15. септембар 2018)

EOS Knights Beta: Игра је коначно на мрежи!
(21. август 2018)

EOS Knights: Прва игра на ЕОС блокчеину
(18. јул 2018)

БИТКОИН: Потрошња енергије и медијске лажи
(11. јун 2018)

БИТКОИН: Истински раст
(31. мај 2018)

СТИМИТ: Искористите максимално свој глас
(6. мај 2018)

БИТКОИН ће о(п)стати
(4. мај 2018)

Телеграм — Потрага за апликацијама под ударом државе!
(21. април 2018)

Испрани мозгови против Цукера
(13. април 2018)

БИТКОИН рударење широм света
(3. март 2018)

Зашто је приватност важна
(16. јануар 2018)

БИТКОИН: Државе узвраћају ударац!
(14. јануар 2018)

БИТКОИН: Питања и одговори (III)
Како се чува криптовалута?
(18. децембар 2017)

БИТКОИН: Питања и одговори (II)
Медијске заблуде
(2. децембар 2017)

БИТКОИН: Питања и одговори (I)
Биткоин и злато
(30. новембар 2017)

БИТКОИН: Преко 10.000!
(29. новембар 2017)

Фејсбрука!
(28. новембар 2017)

БИТКОИН: Грозница је почела!
(26. новембар 2017)

БИТКОИН: Ново померање границе!
(21. новембар 2017)

Рик Фалквинге, председник Биткоин Кеша
(21. новембар 2017)

Соларна револуција
(15. новембар 2017)

Дуолинго, или како поправити „видљивост“ на Стимиту? — други део
(9. новембар 2017)

Како поправити „видљивост“ на Стимиту?
(8. новембар 2017)

Андреас Антонопулос:
Зашто програмери напуштају банке?
(5. новембар 2017)

БИТКОИН: Још добрих вести!
(5. новембар 2017)

БИТКОИН: Улазак у мејнстрим
(2. новембар 2017)

БИТКОИН: Блистава будућност?
(20. октобар 2017)

Биткоин силовито пробио границу од 5000 долара!
(12. октобар 2017)

БИТКОИН: Пет брзих чињеница
(24. септембар 2017)

Биткоин: „Форбс“ најављује трговину криптовалутама на руској берзи
(6. септембар 2017)

Биткоин: Неколико важних вести на српском језику
(31. август 2017)

БИТКОИН: Блокчеин образовање
(2. јул 2017)

БИТКОИН: О новчићима и мехурићима
(26. мај 2017)

Колико вреди душа?
Зашто Стимит а не Фејсбук – други део
(16. април 2017)

Зашто Стимит а не Фејсбук – први део
(14. април 2017)

БИТКОИН, холандски избори и писмо-бомба у париском седишту ММФ-а
(17. март 2017)

БИТКОИН и предстојећи распад ЕУ – тачке слома
(9. фебруар 2017)

БИТКОИН: Услови за раст цене
(4. фебруар 2017)

Богати против сиромашних: Јаз који расте
(18. јануар 2017)

БИТКОИН у корпоративним медијима
(4. јануар 2017)

Биткоин топломер
(3. јануар 2017)HIVE blog20200320_205320.jpg

hive.blog.lighteye_cr.jpg


Instant Access


Universal Basic Income


Google detox starts here!

PocketNet


Check out ABRA and easily invest in 28 cryptocurrencies or BIT10, an index of the top cryptos. Use this link to sign up and get $25 in free bitcoin after your first Bank/Amex deposit, or 1.5% cash back when you exchange cryptos

: 1GZQG69sEKiMXKgGw9TcGcUCBoC4sC1ZYp

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
1 Comment
Ecency