BITCOIN: A Cure for Inflation [eng/срп] БИТКОИН: Лек за инфлацију

RMS Titanic-91oWGvBfTjL._AC_SL1500__cr.jpg
Source / Извор: Amazon


Dollar inflation can no longer be hidden. Given that the dollar is the World’s reserve currency today, this inflation is much more dangerous than mere ‘imperceptible taxation’. This will be the Mother of all Inflations…


This inflation is an introduction to the destruction of the current system of fiat paper money, in order to introduce an even worse fraud – centralized digital currencies controlled by central banks. They will be introduced as the ‘only means of salvation‘ after the cataclismic collapse of paper money, and their only goal will be to deprive the population of the opportunity to keep savings.

But before we explain the goal, let’s look at how it was possible to cover up inflation for the last century. The fraud was explained extraordinarily by Dominic Frisbee, below the video is a Serbian transcript of his explanation:

Доларску инфлацију више није могуће сакрити. С обзиром на то да је долар данас резервна светска валута, ова инфлација много је опаснија од пуког ‘неприметног опорезивања’. Ово ће бити мајка свих инфлација…


Ова инфлација представља увод у разарање досадашњег система папирног новца без покрића, ради увођења још горе преваре – централизованих дигиталних валута под контролом централних банака. Оне ће бити уведене као ‘једино спасоносно средство’ после слома папирног новца, а њихов једини циљ биће лишавање становништва могућности да штеди.

Али пре него што објаснимо циљ, погледајмо како је било могуће прикривање инфлације за последњи век. Превару је изванредно објаснио Доминик Фризби, испод видеа иде српски транскрипт његовог образложења:

Duration / Трајање: 5:32 (енг.)

Штампање новца: Колико још дуго владе могу то некажњено да раде?

Данас се питамо како Федералне резерве могу бесконачно да штампају доларе и извуку се с тим? И није само ФЕД, штампају и Банка Енглеске, ЕЦБ, Банка Јапана. Из историје знамо да не можете штампате новац у бескрај. Било да се ради о Вајмарској Немачкој, послератној Мађарској, Аргентини, Зимбабвеу или ако говоримо о Либану и Венецуели, прича се увек има бедан крај.

Како онда Запад у великој мери успева да се извуче? Питање од милион долара, или можда треба боље рећи питање од билион долара, јесте колико дуго може да се извлачи? Ево неколико ствари на које сви свакодневно наилазимо. Кућа. Особа. Аутомобил, у овом случају Ренџ Ровер. Шоља млека и телефон. Цена је свему порасла, али неке су ствари поскупеле више од других. Узмимо Велику Британију као пример користећи округле бројеве. Године 1970. просечна кућа коштала је четири хиљаде фунти, данас кошта 266.000 фунти – 65 пута више. Дошло је до велике инфлације у ценама кућа. Али власти не укључују цене кућа у мерење инфлације, па су то успели да прикрију. Бар у званичној статистици. Просечна плата је међутим са 1450 фунти 1970. године отишла на нешто мање од 30.000 фунти данас. Цене кућа порасле су 65 пута, али су плате порасле само 20 пута.

Тај Ренџ Ровер је са 2000 фунти 1970. године отишао на преко 80.000 фунти данас – 42 пута више. Јесте, Ренџ Ровери су много бољи него што су били, али су се методе производње побољшале. Требало је да појефтине, али људи користе финансијска средства за куповину Ренџ Ровера баш као што купују и куће. Уведите дуг на тржиште и он подиже цене. Иста ствар се десила са акцијама и деоницама, имовином за обезбеђење. Пола литра млека је са 6 пенија 1970. отишло на 55 пенија данас. Методе производње млека су побољшане. Не користимо дуг за куповину млека, па је млеко порасло само девет пута! А 1970. телефонски позив, краћи од шест минута, коштао би вас око 10 пенија. Данас је бесплатан ако користите Зум или ВотсАп.

Технологија је цене неких ствари свела на нулу. Помислите само колико би вас некад коштале све информације које добијете преко Гугла. Дефлаторне технолошке силе и побољшана продуктивност, посебно с обзиром на то да Кина ефикасно извози своје јефтине трошкове рада, значи да је игра са штампање новца могла да се настави много дуже него што су многи очекивали. Али немојте се заваравати, инфлација је огромна у имовини коју купујемо задуживањем. Поготово ако је та имовина, као што су куће, у ограниченој понуди.

Током 19. века у Великој Британији и САД под златним стандардом, цене су заправо падале. Замислите да сте за новац временом могли купити више, а не мање. Био је то сасвим другачији свет. Међутим, данас владе на Западу имају проблем. Ковид-19 зауставио је глобализацију. Ланци снабдевања су прекинути, Кина више не извози дефлацију као некад, цена нафте од 150 долара била је кључни покретач пада 2008, и она поново расте. Трошкови енергије, посебно гаса, расту. Све су већи трошкови најскупље ствари које сте у животу купили – не куће као што многи мисле – већ ваше владе, и коју ћете додатно платити поред трошкова њихових ковид мера. Силе које су им омогућиле да прикрију инфлацију више нису оно што су биле.

Кажу да су тренутне стопе инфлације од око четири посто пролазне, а те стопе чак не узимају у обзир трошкове кућа или владе. Па ипак, ако централни банкари подигну стопе како би се супротставили инфлацији, читава дужничка кућа од карата пада, од берзи и тржишта некретнина, до тржишта обвезница. Кајаће се ако учине и кајаће се ако не учине. И зато муљају у нади да се слом неће десити док су они на власти.

Кад ће се ово завршити? То је питање на које нико не зна одговор. Многи од нас су запањени што је све трајало и оволико дуго. Расплет би могао настати спиралним повећањем трошкове енергије као окидачем. Али можда ћемо и даље муљати новцем без покрића који ће изгубити још 95 своје куповне моћи у наредних 50 година. У сваком случају боље је да поседујете имовину која је у ограниченој понуди. А новац нема ограничену понуду. Осим ако тај новац није злато или биткоин.


The ability to keep savings makes an individual free and independent. If a person does not have the opportunity to save, he is forced to constantly work for someone who can give him a crumbs enough to survive. This is exactly the idea of ​​financial plutocracy, which wants to keep the issuance of money under absolute control. Who controls money, controls resources, and thus controls people. Paper money made it possible to keep a certain amount of money out of the reach of banks, and at least having some kind of savings. It was an illusion, because inflation makes any savings meaningless. Central Banks Digital Currencies (CBDC) prevent any disposition of their ‘money’ beyond their control. Everything you owe to the state will automatically be deducted from your account. You did not pay the fine for wrong parking? It has already been deducted from your account. You said the wrong thing on social platforms? Oh, look, your account doesn’t exist any more!

The dollar ‘Titanic’ is sinking, and that is not the result of a chance or incident, but a well-developed criminal fraud. It’s no longer a secret. One of the greatest speculators of modern times, George Soros, demonstrated that by the example, breaking the Bank of England in 1993. Now, he is not the richest man in the World, but if he can do that, then you can only imagine what those for whom he is just a small currency reseller can do. However, George Soros also gives you an example of how you can be saved. He bought Overstock.com, the largest online store where you could buy for bitcoin from Patrick Byrne, and then started investing significant amounts in bitcoin. Therefore, the question asked in the conversation between Max Keiser and Mark Moss [17:15] gets more than interesting: Is Soros prepare to attack the dollar using bitcoin?

Способност држања штедње чини појединца слободним и независним. Уколико човек нема могућност да штеди, упућен је да стално ради за некога ко може да му додели неку мрвицу довољну да преживи. Управо је то идеја финансијске плутократије, која жели да задржи издавање новца под апсолутном контролом. Ко контролише новац, контролише ресурсе, а тиме и људе. Папирни новац омогућавао је држање одређене количине новца ван досега банака, и тиме макар и привидну штедњу. Она је била привид, јер инфлација обесмишљава сваку штедњу. Централизоване дигиталне валуте централних банака (ЦБДЦ) онемогућавају било какво располагање њиховим ‘новцем’ ван њихове контроле. Све што дугујете држави биће аутоматски скинуто с вашег рачуна. Нисте уплатили казну за погрешно паркирање? Већ вам је скинуто са рачуна. Рекли сте погрешну ствар на друштвеним платформама? Гле, па вашег рачуна уопште нема!

Доларски ‘Титаник’ тоне, и то није плод случаја већ добро разрађене злочиначке преваре. Није то више тајна. Један од највећих спекуланата данашњице, Џорџ Сорош, показао је то примером разваљивања Енглеске Банке 1993. године. Није он најбогатији човек на свету, али ако он то може, онда можете само замислити шта све могу они за које је он тек ситан препродавац валуте. Међутим, Џорџ Сорош вам исто тако даје и пример како се можете спасти. Он је од Патрика Бирна купио Оverstock.com, највећу онлајн продавницу на којој се могло куповати за биткоин, а затим је почео да улаже у биткоин значајне суме. Утолико је занимљивије питање постављено у разговору Макса Кајзера и Марка Моса [17:15]: Да ли то Сорош спрема напад на долар помоћу биткоина?

Duration / Трајање: 25:45 (енг.)I do not believe. Soros will certainly benefit from the already disintegrated system in the style of a vulture or a hyena, but for us it is more important how he indicates where the lifeboat is on that dollar Titanic. Don’t miss to see the obvious, because today savings are only possible in bitcoin. Coronavirus hoax again shows that there is not much time left for learning and gaining freedom.

Did you see a value of bitcoin today?Не верујем. Сорош ће се свакако у стилу лешинара или хијене окористити на већ распаднутом систему, али за наш је важније што он указује где је чамац за спасавање на том доларском Титанику. Немојте пропустити да видите очигледно, јер је данас штедња могућа једино у биткоину. И коронапревара показује да није више остало много времена за учење и стицање слободе.

Јесте ли видели колико биткоин вреди данас?
Oct 17th, 2021. 02:30 CET
Xe.com: BTC to Gold Ounce
1 BTC = 34.462 oz

Buy Bitcoin Worldwide – Historic Price Chart

Bitcoin Pizza Index / ‘Биткоин пица индекс’,

bitcointicker.co
Never forget Julian Assange was the first to expose global criminals
Не заборавите да је Џулијан Асанж први разоткрио глобалнe злочинце* * *

Related posts / Повезани текстови:

Према СВИФТ-у, евро надмашио долар као најчешће коришћену светску валуту
(21. новембар 2020)

Глобални тренд дедоларизације се наставља, дижући потражњу за златом до рекордног нивоа
(6. октобар 2020)

Платформа без слободе говора: Фејсбуково декларисање као ‘издавача’, улазак је у законску клопку

Француска одлучна да блокира развој фејсбукове криптовалуте „либра“ на европском тлу

Прве светске крипто банке добиле дозволе у Швајцарској

‘Не можемо допустити конкуренцију долару’ — Максин Вотерс осудила фејсбукову криптовалуту

‘Долар постаје отрован’, све више народа тражи алтернативе — шеф руске Спољно-обавештајне службе

Покретање Фејсбукове криптовалуте примљено уз широко распрострањену скепсу и захтеве за обезбеђење

Повратак Русије на златни стандард може убити долар и решити кључни проблем криптовалута

Јефтини ‘хици’ и напад светлосном брзином: Зашто је ласерско оружје тренд у 21. веку

Сваки мушкарац, жена и дете дугују Ујка Сему 220.000 долара

Сједињене Државе ће увести царине од 11 милијарди долара на производе из ЕУ

Пет земаља са највећим златним резервама на свету


* * *

Пратите овај блог за нове вести из света децентрализованих криптовалута на српском

BITCOIN: ‘Blockchainisation’ of the Russian Elections [eng/срп] БИТКОИН: ‘Блокчеинизација’ руских избора
(20. септембар 2021)

BITCOIN: Historic Day for El Salvador [eng/срп] БИТКОИН: Историјски дан за Ел Салвадор
(12. септембар 2021)

BITCOIN: Q & A IV – Hardware Wallets [eng/срп] БИТКОИН: Питања и одговори IV – Хардверски новчаници
(6. септембар 2021)

BITCOIN: The Nixon Shock [eng/срп] БИТКОИН: Никсонов шок
(15. август 2021)

How deep the ‘deep state’ really is and does it matter at all? [eng/срп] Колико је заиста дубока ‘дубока држава’ и да ли је то уопште важно?
(14. август 2021)

BITCOIN: FTX Crypto Cup Finals – A Fistful of Satoshies [eng/срп] БИТКОИН: Финале ФТХ Крипто Купа – За шаку сатошија!
(2. јун 2021)

BITCOIN: FTX Crypto Cup Semifinals – A Mosquito Attack! [eng/срп] БИТКОИН: Полуфинале ФТХ Крипто Купа – Комарац напад!
(30. мај 2021)

BITCOIN: FTX Crypto Cup – Quarterfinals [eng/срп] БИТКОИН: ФТХ Крипто Куп – Четвртфинале
(29. мај 2021)

BITCOIN: FTX Crypto Cup – Caruana Wins Prelims [eng/срп] БИТКОИН: ФТХ Крипто Куп - Каруана осваја квалификације
(26. мај 2021)

BITCOIN: FTX Crypto Cup – The Strongest Chess Tournament in the World! [eng/срп] БИТКОИН: FTX Крипто Куп – Најјачи шаховски турнир на свету!
(21. мај 2021)

BITCOIN as a DAO [eng/срп] Биткоин као ДАО
(16. мај 2021)

BITCOIN: The Financial Reset Day? [eng/срп] Биткоин: Дан финансијског ресета?
(4. мај 2021)

Farting Dinosaurs and Investing Tips [eng/срп] Прдеж диносауруса и савети за инвестирање
(7. март 2021)

Bitcoincow [eng/срп] Биткоинка
(5. март 2021)

Are you selling crypto? [eng/срп] Продајете криптовалуту?
(22. фебруар 2021)

Today, 12 years and 37 days after the initiation of bitcoin protocol, ...
(16. фебруар 2021)

BITCOIN: A Periodical Fever [eng/срп] БИТКОИН: Периодична грозница
(16. фебруар 2021)

BITCOIN: Surfing the Hyperwave [eng/срп] БИТКОИН: Јахање на хиперталасу
(9. фебруар 2021)

BITCOIN: Twelfth Birthday [eng/срп] БИТКОИН: Дванаести рођендан
(9. јануар 2021)

BITCOIN: The Last Stronghold of Optimism [eng/срп] БИТКОИН: Последња тврђава оптимизма
(1. јануар 2021)

BITCOIN: Price projection for 2021. [eng/срп] БИТКОИН: Пројекција цене за 2021.
(27. децембар 2020)

BITCOIN: The Greatest Hardware Wallet Problem [eng/срп] БИТКОИН: Највећи проблем власника хардверских новчаника
(24. децембар 2020)

Facebook’s Libra resurrects as Diem Dollar [eng/срп] Фејсбукова Либра васкрсава као Дием долар
(7. децембар 2020)

BITCOIN: Burning the Banks [eng/срп] БИТКОИН: Спаљивање банака
(5. децембар 2020)

BITCOIN and the Great Reset [eng/срп] БИТКОИН и велико ресетовање
(1. децембар 2020)

BITCOIN at $318.000? Says who? [eng/срп] БИТКОИН на 318.000 долара? Ко каже?
(20. новембар 2020)

US ELECTION FRAUD 2020: Plutocracy Plan & Lessons Learned
(16. новембар 2020)

BITCOIN Measure [eng/срп] БИТКОИН мера
(5. новембар 2020)

Велико ресетовање: Тренутак за нови Бретон Вудс и Биткоин као појас за спасавање
(25. октобар 2020)

The Great Reset: ‘A New Bretton Woods Moment’ and the Bitcoin Life Raft
(23. октобар 2020)

THE WAR: Financing Terrorists [eng/срп]
РАТ: Финансирање терориста
(29. септембар 2020)

BITCOIN vs. Banking Cartel [eng/срп]
БИТКОИН против банкарског картела
(26. септембар 2020)

БИТКОИН: Припрема закона у Србији
(12. септембар 2020)

Bitcoin: The Time for Learning [eng/срп]
Биткоин: Време за учење
(31. јул 2020)

Kина покреће дигитални јуан идуће године, као замену за готов новац
(1. јун 2020)

Дигитални јуан на тестирању и превара с коронавирусом
(4. мај 2020)

Трон откупио Стимит платформу!
(15. фебруар 2020)

БИТКОИН: Пројекција цене за 2020.
(17. јануар 2020)

БИТКОИН: Одобрење из Кине
(13. новембар 2019)

Пројектор лица — ознојте вештачку интелигенцију
(21. октобар 2019)

Антихрист међу нама
(16. август 2019)

Глобални банкрот
(13. август 2019)

Чип за обраду великих количина података, из снова Великог брата
(11. август 2019)

БИТКОИН: Глобално буђење
(24. јул 2019)

Корпоративизам као највиши стадијум империјализма
(15. јул 2019)

Амерички надзорни орган казнио Фејсбук досад највећом казном од 5 милијарди долара због кршења приватности
(14. јул 2019)

Алтернативе централизованим медијима
(10. јул 2019)

Покретање Фејсбукове криптовалуте примљено уз широко распрострањену скепсу и захтеве за обезбеђење
(20. јун 2019)

БИТКОИН: Хиперталас, или
како не страдати на криптовалутама
(27. мај 2019)

Снакс (Snax)
(17. мај 2019)

Важне промене странице Steemit и новчаника
(3. април 2019)

БИТКОИН: Да ли је ЈПМ новчић конкурентан?
(21. фебруар 2019)

Фејсбук вирус инфицирао Самсунг (15. јануар 2019)

Гугл алтернативе (5. децембар 2018)

Ружичасто испирање мозга (28. новембар 2018)

УПОЗОРЕЊЕ: СБД се издаје стопом од 1%
(22. новембар 2018)

eSteem Search — Упутство за употребу
(31. октобар 2018)

Фејсбук: Откровења
(26. октобар 2018)

ФК Јувентус почиње да издаје криптовалуту
(26. септембар 2018)

„Уједињена Европа“
(19. септембар 2018)

Пластични хорор
(16. септембар 2018)

Фејсбук: Метастазе
(15. септембар 2018)

EOS Knights Beta: Игра је коначно на мрежи!
(21. август 2018)

EOS Knights: Прва игра на ЕОС блокчеину
(18. јул 2018)

БИТКОИН: Потрошња енергије и медијске лажи
(11. јун 2018)

БИТКОИН: Истински раст
(31. мај 2018)

СТИМИТ: Искористите максимално свој глас
(6. мај 2018)

БИТКОИН ће о(п)стати
(4. мај 2018)

Телеграм — Потрага за апликацијама под ударом државе!
(21. април 2018)

Испрани мозгови против Цукера
(13. април 2018)

БИТКОИН рударење широм света
(3. март 2018)

Зашто је приватност важна
(16. јануар 2018)

БИТКОИН: Државе узвраћају ударац!
(14. јануар 2018)

БИТКОИН: Питања и одговори (III)
Како се чува криптовалута?
(18. децембар 2017)

БИТКОИН: Питања и одговори (II)
Медијске заблуде
(2. децембар 2017)

БИТКОИН: Питања и одговори (I)
Биткоин и злато
(30. новембар 2017)

БИТКОИН: Преко 10.000!
(29. новембар 2017)

Фејсбрука!
(28. новембар 2017)

БИТКОИН: Грозница је почела!
(26. новембар 2017)

БИТКОИН: Ново померање границе!
(21. новембар 2017)

Рик Фалквинге, председник Биткоин Кеша
(21. новембар 2017)

Соларна револуција
(15. новембар 2017)

Дуолинго, или како поправити „видљивост“ на Стимиту? — други део
(9. новембар 2017)

Како поправити „видљивост“ на Стимиту?
(8. новембар 2017)

Андреас Антонопулос:
Зашто програмери напуштају банке?
(5. новембар 2017)

БИТКОИН: Још добрих вести!
(5. новембар 2017)

БИТКОИН: Улазак у мејнстрим
(2. новембар 2017)

БИТКОИН: Блистава будућност?
(20. октобар 2017)

Биткоин силовито пробио границу од 5000 долара!
(12. октобар 2017)

БИТКОИН: Пет брзих чињеница
(24. септембар 2017)

Биткоин: „Форбс“ најављује трговину криптовалутама на руској берзи
(6. септембар 2017)

Биткоин: Неколико важних вести на српском језику
(31. август 2017)

Један новац, један вођа… (енг)
(29. јул 2017)

БИТКОИН: Блокчеин образовање
(2. јул 2017)

БИТКОИН: О новчићима и мехурићима
(26. мај 2017)

Колико вреди душа?
Зашто Стимит а не Фејсбук – други део
(16. април 2017)

Зашто Стимит а не Фејсбук – први део
(14. април 2017)

БИТКОИН, холандски избори и писмо-бомба у париском седишту ММФ-а
(17. март 2017)

БИТКОИН и предстојећи распад ЕУ – тачке слома
(9. фебруар 2017)

БИТКОИН: Услови за раст цене
(4. фебруар 2017)

Богати против сиромашних: Јаз који расте
(18. јануар 2017)

БИТКОИН у корпоративним медијима
(4. јануар 2017)

Биткоин топломер
(3. јануар 2017)HIVE blog20200320_205320.jpg

hive.blog.lighteye_cr.jpg


Access Hive through Ecency
Приступите Хајву кроз Ecency


Universal Basic Income


Google detox starts here!

PocketNet


Check out ABRA and easily invest in 28 cryptocurrencies or BIT10, an index of the top cryptos. Use this link to sign up and get $25 in free bitcoin after your first Bank/Amex deposit, or 1.5% cash back when you exchange cryptos

: 1GZQG69sEKiMXKgGw9TcGcUCBoC4sC1ZYp

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
4 Comments
Ecency