Амерички гулаг


Фото: Спутњиков сниматељ

Гледајући како мечка игра пред америчком кућом, Срби се вероватно питају: Да ли је могуће да ће и код њих бити рата? Не још… али могуће је.Сведоци смо историјских кретања у Сједињеним државама: Пред нашим очима ствара се једнопартијска држава са структуром веома сличном бољшевичкој империји насталој у Октобарској револуцији 1917. Неколико дана после упада у зграду конгреса на Капитол Хилу у Вашингтону, постаје све јасније да је читав догађај режиран. С којим циљем?

Прва изузетна сличност са бољшевичком револуцијом јесте револуционарни преврат. У Русији 1917. он се одиграо уз помоћ оружја, а у Сједињеним Државама 2020. преврат је обављен на изборима чији су резултати фалсификовани уз помоћ корона пропаганде и високе технологије.

Прво што су бољшевици урадили 1917. године, била је елиминација опозиције. И Амерички необољшевици кренули су истом утабаном стазом. Само што су се они, у покушају избегавања револуционарних догађаја који би могли да им се врате као бумеранг, одлучили да свом преврату дају ‘демократско’ оправдање. За елиминацију, опозицију је најпре неопходно представити као ‘домаће терористе’. И зато им је требао догађај овог типа. Доказ? Интернетом круже снимци на којима се види како полиција отвара ограде и позива народ унутра:


Pusteni20210113_011407.jpg

И истог часа кренула је застрашујућа медијска ‘обрада’ Трампових присталица…

Сезона лова је отворена

У данашњој Америци сведоци смо потпуне медијске и интернет цензуре председника Сједињених Држава! Највеће друштвене мреже у власништву техно-корпорација трајно су суспендовале све налоге Доналда Трампа, показујући ко је истински газда у држави. То је начин на који корпорације обавештавају становништво код кога је мочуга. И биће примењена на сваком ко другачије мисли.

Затим смо имали прилике да видимо захтеве да се присталице МАГА опозиције ставе на црне листе, да им се забрани отварање рачуна у банкама, летови авионима, па је чак предложено и чишћење Сената и Конгреса од представника који су подржавали Трампа… Али најгора од свих сличности са бољшевичком диктатуром, јесте дубока подела становништва. Јавно потказивање Трампових присталица, прозивање и срамоћење, позиви на хапшење, практично отворена сезона лова… И као у ‘социјалистичким’ диктатурама, јавља се најодвратнија сличност: поделе у породицама где деца потказују родитеље:


Helena20210112_023618.jpg

Имали смо недавно прилике да видимо оргазмичке изливе одушевљења неолиберала видеом који је на ЈуТјуб поставио Арнолд Шварценегер, присећајући се свог детињства у Аустрији и поредећи упад рампових присталица на Капитол Хил са ‘кристалном ноћи’ у нацистичкој Немачкој и завршавајући видео молитвом за Бајдена. Заборавио је, међутим, да је упадом у зграду управо спречена повећа група републиканских сенатора да изнесе доказе о изборној крађи! Оригинални текст Џона Рапапорта на енглеском, под насловом Was the assault on the Capitol building a false flag? Дакле, Шварценегер је мало заменио улоге. Хитлер је, као диктатор, желећи апсолутну власт лажно оптужио опозицију. А овде назови Демократска странка, желећи апсолутну власт лажно оптужује опозицију, односно Трампове присталице.

Тренутну ситуацију одлично су описали у емисији Николе Врзића ‘Нови Спутњик поредак’, аналитичар из Вашингтона Обрад Кесић, политиколог Александар Павић и историчар Саша Адамовић:

Трајање: 1:00:33

Општа цензура сваког супротног мишљења натерала је кориснике у масован егзодус са великих друштвених платформи које цензуришу садржај, на нову платформу која се звала ‘Парлер’. И поново су техно-корпорације показале колику моћ имају на Интернету. ‘Парлер’ је за своје пословање закупио сервер код Амазона, и наравно одмах био збрисан. Апликација је избачена са Епл стора и Гугл плеја, тако да се практично до ње више не може доћи. Још једна лекција да централизоване платформе нису поуздане. Утешно је додуше, што су људи сад почели да напуштају Вотсап (Фејсбук) и да прелазе на Телеграм и Сигнал. Сигнал је за 72 сата добио 7,5 милиона нових корисника, док је Телеграм у истом периоду преузело чак 25 милиона људи!

Трамп је упозорио ‘демократе’ да се на њих може излити бес незадовољних, али тешко је поверовати да они већ и сами нису тога свесни, и да ће га послушати. Чињеница је да су Твитер, Фејсбук и ЈуТјуб били психолошки вентили за отпуштање незадовољства. Ако их одузмете народу, онда остаје само – улица! Шта је онда потребно за револуцију?

Револуције неће бити док се не стекну два елемента: организација и вођа. Трамп није вођа и свако ко у то верује у дубокој је заблуди. Он се показао као помпезан кловн без храбрости да уради оно што се мора. Обећао је да ће исушити мочвару и у томе је неславно пропао. Он јесте уништио мит о „највећој демократији на свету“, али сигурно није лидер покрета отпора. Дошао је на власт гласовима ‘јадника’ (deplorables) који више нису могли да поднесу империјално лицемерје, али он је ионако сад небитан. Данас имамо заиста експлозивну мешавину од 70+ милиона незадовољних људи с једне стране и једнопартијске државе која прети да од Америке направи гулаг, с друге. Идеално би било да видимо миран расплет организовањем нове странке која би могла да се политички супротстави тиранима. Али то је најмање вероватан исход.

А Србија? Једини спас био би престанак гледања према Америци у нади да ће се тамо нешто променити на боље по нас. Неће. Осим тога, Србији не прети тако велика опасност од Америке, колико јој прети велика опасност од домаћих колонијалних управника. Њихово деловање је много подмуклије и опасније. Нити је Трамп био спасилац, нити ће Србија икад таквог дочекати. Треба престати са надама у друге и окренути се себи. Догађаји у Америци неумољиво иду низбрдо, али грађански рат тамо не вреди чекати, нити се надати да ће он Србији донети ишта добро. Србији неће ништа помоћи док сами не средимо нашу кућу. У том смислу, било би дивно дочекати да техно-корпорације све Србе протерају са Твитера, Фејсбука и ЈуТјуба, јер тад многима преостаје само улица. Али ни то не вреди чекати, јер чекање се најмање исплати…


* * *


Повезани текстови:

Економска будућност Србије (Serbian)
(11. јануар 2021)

Велеиздаја и механизам изазивања грађанског рата (Serbian)
(12. децембар 2020)

Осврт на изборе у Црној Гори (Serbian)
(1. септембар 2020)

Пуч у Србији: Препознајте свог посланика (Serbian)
(6. август 2020)

Судбина Александара (Serbian)
(19. јул 2020)

Serbia: Day 4 – Is the fuse lit? [eng/срп] Србија: Дан четврти – је ли фитиљ упаљен?
(10. јул 2020)

Serbia: Day 3 – Killing the Protests [eng/срп] Србија: Дан трећи – Убијање протеста
(9. јул 2020)

Serbia: Second Day of Anti-Vučić Protests [eng/срп] Србија: Други дан протеста против Вучића
(8. јул 2020)

Police brutality last night in Belgrade [eng/срп] Полицијска бруталност синоћ у Београду
(8. јул 2020)

BREAKING NEWS: Rebellion in Belgrade [eng/срп] УДАРНА ВЕСТ: Побуна у Београду
(7. јул 2020)

Видовдан – дан кад се све боље види
(28. јун 2020)

Велеиздаја и избори у Србији
(12. јун 2020)

Куда „елита“ води Србију?
(20. јул 2019)

КОСОВО И МЕТОХИЈА: Шта је следеће?
(28. мај 2019)

Ружичасто испирање мозга
(28. новембар 2018)

Велеиздаја — извршење и последице
(13. мај 2018)HIVE blog20200320_205320.jpg

hive.blog.lighteye_cr.jpg


Universal Basic Income


Google detox starts here!

PocketNet


Check out ABRA and easily invest in 28 cryptocurrencies or BIT10, an index of the top cryptos. Use this link to sign up and get $25 in free bitcoin after your first Bank/Amex deposit, or 1.5% cash back when you exchange cryptos

: 1GZQG69sEKiMXKgGw9TcGcUCBoC4sC1ZYp

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
1 Comment
Ecency