БИТКОИН и предстојећи распад ЕУ – тачке слома

Tekst br 9 i 10.jpg

[This text in English] 9. феб. 2017, 13:00 – Гласање за нацрт Закона о одјави из ЕУ, у британском парламенту прошло је глатко. Прелиминарно гласање прошле недеље протекло је са 498 према 114 гласова, а коначно гласање у среду прошло је са 494 према 122 гласа, држећи на курсу владин предвиђени програм да се у марту активирају преговори за БРегзит. Нацрт ће још морати да потврди Дом Лордова како би постао Закон.

Tekst br 9 i 10-brexit.jpg

https://www.rt.com/uk/376728-brexit-commons-bill-debate/

Ове, 2017. године, чека нас више значајних догађаја који могу изазвати даље обрушавање ЕУ, а самим тим и целокупног светског финансијског система. Најважнији датуми су следећи:

Март: Парламентарни избори у Холандији

Април: Председнички избори у Француској. Први круг биће одржан 23. априла, а други 7. маја.

Септембар: Парламентарни избори у Немачкој.

Али између маја и септембра, у ЈУЛУ, биће отворена нова криза грчког дуга, јер тада Грчка мора да исплати повериоцима 7 милијарди евра – новац који држава не може исплатити без новог убризгавања „спасилачке“ готовине. ММФ је, међутим, издао злослутно саопштење у коме се каже да су глобални финансијери све мање заинтересовани да потпомажу бескрајно спасавање најугроженије државе еврозоне, пребацујући тако терет на ЕУ – управо у време кад Немачка пред изборе не жели да више шаље новац Атини:

ММФ упозорио да ће грчки дуг „експлодирати“

[Енг.] http://www.telegraph.co.uk/business/2017/02/07/eu-faces-crisis-imf-warns-greek-debts-explosive-path/

Џорџ Сорош, човек који воли да утиче на глобалне догађаје, дао је одмах после референдума, 25. јуна изјаву у тексту написаном за Project Syndicate. Он ту јасно истиче да је распад ЕУ после БРегзита неизбежан (текст је на енглеском).

Сваки од ових датума може отворити кризу епских пропорција. Време је за све оне који још верују у евро да се запитају: чије ће папире имати у џеповима и на банкарским рачунима кад почне слом?

Узгред, у тренутку писања овог текста, биткоин се креће на нивоу од око 1060 долара, или 998 евра.

Срећно свима и хвала што сте прочитали овај текст!

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
2 Comments
Ecency