This content was deleted by the author. You can see it from Blockchain History logs.

Blockchain Teknolojisi Nedir Öğrenelim [Cointurk 17. Projesi] galip#2424

Merhaba sevgili arkadaşlarım bu projede Blockchain teknolojisinin gelecekteki yeri ve hayatımıza neler yapabileceğini anlatacağım.Herkese iyi okumalar diliyorum.



                                          
Blockchain internet üzerinden şifreli bir şekilde bloklar oluşmuş bir biçimde hızlı güvenilir ve şeffaf bir şekilde işlem yapılabilmesidir.Bunu en basit kripto para alışverişleriyle örnek verebilirim size.Bu teknoloji sayesinde bazı durumlarda bankaya ihtiyac duymuyoruz.Şuan bu teknolojiyi bilen kişi sayısı çok az benim dahi haberim yoktu bu proje olmasaydı araştırıp da öğrenemiyecektim.Blockchaini araştrdım ve gelecekte hayatımızda olacak gibi duruyor bakalım ilerleyen zamanlarda neler olacak.


                                        Blockchain Teknolojisinin Avantajları

Blockchain teknolojisinin günümüzde pek çok avantajı bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi herhangi bir aracı kullanmaya gerek duyulmamasıdır. Örneğin bir para gönderimi yapılacak; Gönderici bloka gönderdiği parayı kayıt eder, alıcı gönderilen parayı teyit eder. Sistemde bulunan madenciler de tanıklık ederek işlem onaylanır. Bu işlemin süresi ise oldukça kısadır. Zaman tasarrufu yapmanın yanı sıra maliyet açısından da büyük bir avantaj sağlamaktadır. Aracı kurumları kullanmanın maliyeti burada söz konusu değildir. Bu yüzden teknolojik bir devrim olarak kabul edilebilir.Blockchain teknolojisini sadece para transferi olarak düşünmemek gerekir.

                                   Blockchain Teknolojisinin Kullanım Alanları

Blockchain teknolojisi günümüzde finans sektöründe yoğun bir şekilde kullanılan ve kullanım oranının her geçen gün arttığı bir teknoloji. Çünkü aracısız işlem yapma, güvenilirlik ve zamandan tasarruf etme gibi özellikleri nedeniyle finans sektörünün vazgeçilmez bir ögesi haline gelmeye başlamıştır.Bunun dışında daha pek çok alanda kullanılan Blockchain teknolojisi, gelecekte teknolojinin olduğu her yerde karşımıza çıkacak gibi duruyor. Çünkü insanlar merkezi olmayan bir teknolojiye daha çok güveneceklerdir. Sadece merkezsiz olması değil aynı zamanda hızlı işlem yapabilme kapasitesi ile gelecekte bankaların yerini alabilecek bir teknolojidir.  




// Blockchain, merkezi olmayan, dağıtık bir veri tabanı olarak tanımlanabilir. Yapılan her işlem bu veritabanına kaydolur ve işlemlerin takibi belli bir algoritmaya göre şifrelenir. Herhangi bir merkezi denetim mekanizması olmadığı için, işlemler alıcı ve verici arasında kısa süreli ve güvenli bir şekilde gerçekleşir.


// Sistemi kullanmak, işlem yapmak için hiçbir üçüncü taraf (Merkez bankaları, bankalar, hükümetler, borsalar vb.) kurum ve kuruluşa gekrek yoktur. Dolayısıyla işlem yapmak için hiçbir hesap ve komisyon ücreti gerekmez.


// Bilgisayar ağı üzerinden binlerce kez çoğaltılmış bir elektronik tablo resmi. Sonra bu ağ düzenli olarak bu elektronik tabloyu güncellemek için tasarlanmış ve blockchain temel bir anlayış olduğunu düşünün. Bir blockchain üzerinde tutulan bilgileri paylaşılan ve sürekli olarak mutabakat — veritabanı olarak var. Bu açık yararları olan ağı kullanmanın bir yoludur. Blockchain veritabanı tek bir yerde saklanan değil, yani tutan kayıtları gerçekten kamu ve kolayca doğrulanabilir. Bu bilgilerin merkezi bir sürümü bir hacker bozuk var. Aynı anda milyonlarca bilgisayar tarafından barındırılan, onun veri Internet üzerinde herkes için erişilebilir.


// Blockchain ağı, her on dakikada bir otomatik olarak kendisini kontrol eden bir fikir birliği halinde yaşıyor. Dijital değerin bir çeşit öz-denetim ekosistemi, ağ on dakikalık aralıklarla gerçekleşen her işlemi uzlaştırır. Bu işlemlerin her grup “blok”olarak adlandırılır. Bu iki önemli özellik sonucu:Saydamlık verileri ağ içinde bir bütün olarak gömülü, tanım olarak kamu.Bu, blockchain üzerindeki herhangi bir bilgi birimini değiştirmek, tüm ağı geçersiz kılmak için çok büyük miktarda bilgisayar gücünün kullanılması anlamına gelir bozulamaz.


// Birçok devlet dijital paralara güvenmemiş olsalar bile bu blockchain teknolojisine daha sıcak bakmakta. Örnek olarak ülkemizde de birçok bakan bitcoin başta olmak üzere temkinli davranıyorlar ve güvenmediklerini dile getiriyorlar hatta insanlarıda bu paralara karşı dikkatli olmaları gerektiği yönünde sık sık açıklamalarda bulunuyorlar. Ve not olarak da blockchain sistemini önemsedikleri yönünde açıklamaları da yapıyorlar.


// Block zinciri teknolojisinin Matematik ve şifreleme algoritmalarını kullanması ve işlemlerin dağınık halde yapılması nedeniyle çökmesi neredeyse imkansızdır. Bu özelliği nedeniyle finans dünyası block zinciri tabanlı sistemlere geçiş yapacaktır, yapmaya başlamışlardır.Bu sistem sayesinde bankalar arasi transfer maliyetleri dusecektir.Ayni zamanda yuksek tutarli bankalararasi havelelerde zamandan tasarruf saglanacaktir.


// Aracıları tamamen ortadan kaldırdığı için şu an mevcut halde bulunan sistemlere aykırı olduğunu söyleyebiliriz.Günümüzde bireyler; bankalar, e-ticaret, dosya paylaşımı ve haberleşme gibi işlemler için Blockchain’i araştırmaya ve kullanmaya başlıyor.Blockchain teknolojisinin, internet düzenini tamamen değiştireceğini düşünenlerde mevcut durumda.2022 yılı itibarıyla bankaların Blockchain’i kullanması durumunda masraflarını 15-20 milyar dolar azaltacağı öngörülmektedir.