БИТКОИН у корпоративним медијима

Tekst br 3.jpg

[Текст постављен 4. јануара 2017, 03.00]
Велика душа, Махатма Ганди, једном је рекао: „Прво те игноришу, затим ти се смеју, онда се против тебе боре, и на крају ти победиш“. Јуче, 3. јануара 2017. биткоин је прославио осми рођендан (тад је протокол први пут пуштен у рад), и Гандијев опис може се сасвим добро применити и на ову децентрализовану криптовалуту. Последњих неколико година корпоративни медији утркивали су се да докажу како је у питању превара, шема за плаћање коју користе нарко-дилери, или у најбољем случају непоуздана хакерска играчка. Ово „оцрњивање“ по инерцији и даље траје, чак и у цењеним медијима као што је „Спутњик“. Последњи чланак објављен тамо…

https://rs.sputniknews.com/analize/201701021109431102-kripto-valute-utrgovina1/

…истинска је компилација корпоративних предрасуда и суштинског непознавања механизма децентрализованих криптовалута. Можда аутору и не треба замерити, јер је млад, представљен је као студент Правног факултета, али је недопустиво да уредништво пропусти овако лош текст без провере макар елементарних чињеница, па чак и без лектуре.

Но, оставићемо и тај текст да се види како је то изгледало до јуче. Сам крај 2016. донео је експлозиван раст вредности, а већ првих дана нове године појавио се и први пристојан чланак о биткоину у корпоративним медијима, и то на ББЦ-ју.

http://www.bbc.co.uk/news/business-38495804

Ово је јасан знак победе. Биткоин је 2015. био валута са „најбољим перформансама“ уз раст од 35%

У 2016. поновио је овај успех уз раст од чак 126% !!!

Како ће се биткоин кретати у 2017? Наравно, сви можемо да нагађамо, али имајући у виду све шире размере пљачке коју спроводи глобална банкстерска елита, није тешко предвидети даљи раст. Колики раст? Човек који је досад веома прецизно предвиђао кретање цене биткоина, Вини Лингам, директор и суоснивач компаније за заштиту идентитета civic.com каже да цена у овој години може доћи до 3000 долара:

https://cointelegraph.rs/news/vini-lingam-cena-bitkoina-će-dostići-3000-dolara-u-2017

Док читате овај текст на Steemit-у, цена је већ премашила 1120 долара.

Е, па, срећна вам нова децентрализована 2017. година!Прочитајте још и ово:
Биткоин топломер

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
3 Comments
Ecency