Биткоин топломер

[This text in English]
Не, ово није текст о глобалном загревању. Ово је текст о прегревању глобалне економије. У последњих неколико дана биткоин је пробио плафон, односно психолошку границу од 1000 долара (Coinbase). Наредна психолошка граница биће цена злата која се тренутно (3. јануар 2017, 01.00) креће око 1150 долара. Од 19. децембра, цена биткоина порасла је за више од 200 долара, или око 20%. Стивен Кендал прати раст биткоина уз велику посвећеност. Недавно је написао следећe:

БИТКОИН је на $900 не зато што он вреди $900, него је $900 зато што је
глобални финансијски систем у ствари НЕГАТИВНО БРЕМЕ које ГУБИ ВРЕДНОСТ..!!

Сасвим тачно. Истакао бих ово за оне који још нису сигурни треба ли да се определе за децентрализоване криптовалуте. Безбедно се може рећи да оне функционишу као топломер за оболелу глобалну привреду. Званични подаци које нуде корпоративни медији дају слику раста: ФЕД је на децембарском заседању подигао каматне стопе, Берзански Dow индекс расте, транспортни индекс расте, све делује као да је опоравак неминовност. Али све је тако деловало и давне 1928. кад је на власт у САД дошао Херберт Хувер.

Биткоин топломер, с друге стране, показује да су папирне (фијат) валуте управо изгубиле 20% за само две недеље. То је реална вредност коју су банкстери одрали с наших леђа, са свих људи који у џеповима и на банкарским рачунима још држе папирне валуте. То је мера чисте пљачке која се одвија док ми ово пишемо и читамо. Биткоин топломер нам говори да су глобална економија и финансијски систем тешко оболели и да још балансирају на нити…

Дакле, коме ћете веровати? Корпоративним медијима или биткоину?Прочитајте још и ово:
Биткоин у корпоративним медијима

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
Join the conversation now
Ecency