БИТКОИН: Још добрих вести!

Tekst br 32 i 33.jpg

[This Text in English] Недавно смо писали о томе како Биткоин улази у мејстрим, а већ данас добре вести стижу са свих страна!Бјорк Гудмундсдотир (Björk Guðmundsdóttir), познатија само као Бјорк, исландска певачица, композитор, глумица, продуцент и ДиЏеј, најавила је да ће њен најновији албум „Утопија“, бити доступан само преко криптовалута! Уметница прихвата Биткоин, Лајткоин, Даш и АудиоКоин. И да поновимо још једном: албум неће моћи да се купи за папирне фиат валуте!

Иран ствара инфраструктуру за Биткоин

Још једна, изузетно значајна вест по усвајање Биткоина стиже из Ирана. Економско-финансијска блокада коју су Сједињене Државе наметнуле Ирану, условила је отварање владе према „креативним решењима“. Иран је уклоњен са SWIFT платформе, његовим грађанима је (као и грађанима Србије) забрањен пријем новца преко Pay-Pal сустема и уз то се грађанима Ирана блокирају средства у свим финансијским институцијама по свету, које се налазе под утицајем западне плутократије. У таквој ситуацији, Иранска влада планира да створи инфраструктуру за Биткоин кориснике (енг.) која ће финансијску блокаду тренутно учинити бесмисленом!

Присетимо се да је Јапан већ озваничио плаћање Биткоином, у појединим кантонима Швајцарске порез се већ може платити Биткоином, Аустралија је у процесу прихватања, а последња изузетно лепа вест долази из Аргентине, где је највеће тржиште фјучерса (Mercado de Termino de Rosario познато и као Rofex) најавило продају Биткоин фјучерса својим клијентима! (енг.) Овај потез последица је огромног пораста инфлације, што локално становништво већ назива „биткоинизацијом“ (енг).

Сатошијев циклус

Са порастом прихватања криптовалута, расте број трансакција и цена, што опет изазива веће прихватање и креира циклус стаблности који је популарно назван „Сатошијев циклус“. Тај механизам темељ је раста цене Биткоина. Понуда коју је учинила Бјорк, само је још један природан корак на путу прихватања и стабилизације.


Пратите овај блог за нове вести из света децентрализованих криптовалута на српском

Андреас Антонопулос:
Зашто програмери напуштају банке?
(5. новембар 2017)

БИТКОИН: Улазак у мејнстрим
(2. новембар 2017)img


H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
5 Comments