Андреас Антонопулос: Зашто програмери напуштају банке?

Сви ви који познајете вашег старог @lighteye-а, сигурно сте се много пута питали: „О чему овај прича? Па банке су моћне, оне могу да плате програмере да искваре/униште и Биткоин и блокчеин!“ Ако и даље тако мислите, размислите још једном. Овде се не ради о сукобу банака с програмерима или беспомоћним клијентима-жртвама. Овде се ради о бедном покушају банака да разоре најјачу силу у познатој васиони — математику!Ако ће вас утешити сазнање — банке већ данас улажу стотине милиона долара у блокчеин екосистеме, обучавајући десетине хиљада програмера да направе ствари које неће радити. У овом кратком одломку из предавања, Андреас Антонопулос објашњава због чега је тако, као и будућу улогу банака у привреди. Као што кочије с коњима нису потпуно нестале из Централ Парка због аутомобила, тако и банке неће потпуно нестати…

Трајање: 3:59 (English)Видео је на енглеском језику, и за оне који још увек не могу да прате, или тешко прате тај језик, ево кратког описа о чему он прича:

Дакле, банке неће сасвим нестати. Бар не тренутно. Користиће се још неко време за обрачунавање по старим методима. Као и свака застарела апликација, без које не можете док не навикнете на нову и много бољу. А прелазак ће бити брз, јер ће банке очајнички покушавати немогуће — да направе „централизовани блокчеин“! „Централизовани блокчеин“ је контрадикција. Ако јесте блокчеин, онда је децетрализација природан исход рада протокола. Ако је централизован, онда није блокчеин, него превара. Вероватно ће најбољи међу ангажованим програмерима провести неко време у покушају да удовоље захтеву банака за редизајном концепта спредшит табеле, а затим ће покупити божићни бонус и отворити сопствену компанију која ће се надметати с бившим послодавцем који их је учио како се то ради! На крају конкуренција ће одредити исход на тржишту, а онај ко настави с производњом коњских запрега у доба аутомобила, биће избачен из посла.

Банкарство као институција већ је застарело; можда ће потрајати 20-30 година пре него што видите како банке нестају по читавом свету, али десиће се. Диносауруси ће преживети, али ће се изменити и губити моћ док се не претворе у пилиће. Тачно то се десило диносаурусима, и данас свако јутро имамо њихову децу за доручак.


Пратите овај блог за нове вести из света децентрализованих криптовалута на српском

БИТКОИН: Још добрих вести!
(5. новембар 2017)

БИТКОИН: Улазак у мејнстрим
(2. новембар 2017)img


H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
8 Comments
Ecency